tips

Boost to your beauty met collageen

collageen
497views

Je hoort en leest regelmatig verhalen over Collageen. Collageen is een eiwit dat broodnodig is voor het lichaam. Collageen heeft een zeer sterke invloed op tal van processen in ons lichaam die betrekking hebben op onze mobiliteit en algehele gezondheid. Collageen is een lijmvormend eiwit dat essentieel is voor de structuurvorming die delen in ons lichaam bij elkaar houdt. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken structuur van het haar, de huid en de nagels, maar ook de botten spieren, gewrichten en pezen zijn zeer afhankelijk van collageen. 

We worden steeds ouder en hierbij komen ook steeds meer klachten en kwaaltjes kijken. Er zijn een aantal ouderdomsklachten en kwalen die in direct verband staand met de collageen toevoer en productie. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen zich verdiepen in collageen ervoor zorgen dat ze voldoende van dit supereiwit binnenkrijgen.

Leestip: Kun je rimpels voorkomen? Lees het hier!

Het lichaam houdt na het 50e levensjaar op met de productie van collageen

Het eerste gedeelte van ons leven maakt het lichaam zelf collageen aan. Tot maar liefst het 25e levensjaar is het lichaam voor de volle 100% zelfvoorzienend op het gebied van dit eiwit in het lichaam. Na het bereiken van deze leeftijd neemt de productie van collageen gestaag af en wordt er in mindere mate collageen aangemaakt tot ongeveer 50 jaar. 

Na het 50e levensjaar maakt het lichaam niet tot nauwelijks collageen aan. Dit is dan ook vaak de leeftijd waarop diverse klachten aan spieren en gewrichten de kop op steken. Het is dus vaak al raadzaam om in een eerder stadium vast te kijken op welke manier je de collageen behoefte kan bedienen met externe inname van producten die collageen bevatten. 

Zichtbaar ouder worden kan worden vertraagd met extra collageen inname

Ook op cosmetisch gebied heeft collageen een grote invloed. Als gezegd helpt collageen bij het opbouwen en behouden van een gezonde structuur van de huid, het haar en de nagels. Vooral de elasticiteit is hierbij erg belangrijk. Naarmate we ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en ook ons haar raakt droog en valt uit of wordt zelfs grijs.

Uitgelicht: De voordelen van collageen voor jouw haar en nagels

De huid die minder elastisch wordt uit zich in het vormen van rimpels. Er zijn een aantal andere factoren die hier ook een invloed op hebben, zoals het overmatig in de zon zitten en roken. We kunnen de processen van het ouder worden niet voorkomen, maar vaak wel vertragen door goed te blijven bewegen, gezond te eten en ervoor te zorgen dat we voldoende collageen binnenkrijgen via ons voedsel of via collageen supplementen.

Leave a Response