tipsvrouwen

Wat is het Alizonne dieet?

Wat is het Alizonne dieet?
1.37Kviews

Er is een nieuwe afslankmethode die de laatste tijd veel aandacht van de media krijgt. Dit komt omdat Trijntje Oosterhuis en Angela Groothuizen deze afslankmethode volgde en naar verluid aardig wat kilo’s zijn kwijt geraakt. In dit artikel bespreken we wat de Alizonne afslankmethode inhoud.

Wat is het precies?

Het Alizonne dieet is meer dan een dieet, vandaar dat het ook wel afslankmethode wordt genoemd. Bij deze afslankmethode is er niet alleen een focus op het verliezen van overtollige kilo’s. Er wordt ook aandacht besteed aan het verbeteren van het figuur. De afslankmethode heeft een unieke benadering waarmee het zich onderscheid van andere afslankmethoden en diëten.

Uniek aan deze methode zijn de behandelingen met ultrasone trillingen en de bindweefselmassages. Dit zou voor een verbetering van doorbloeding moeten zorgen. Hierdoor kunnen afvalstoffen en vetten makkelijk afgevoerd worden en zou het afslanken makkelijker moeten gaan. Het is tevens goed voor de huid. Deze wordt hierdoor strakker wat je figuur te goede komt en zelfs helpt tegen cellulitis.

Hoe volg je deze afslankmethode?

De meeste diëten kan je zelfstandig volgen. Je koopt het bijhorende boek en je volgt de recepten op. Bij Alizonne is dat anders omdat het een gehele therapie beslaat. Je volgt de Alizonne therapie in een privékliniek van Alizonne. Deze keten van privéklinieken heeft tientallen vestigingen verspreid over Nederland.

Wil je de Alizonne theraptie volgen dan start je met een medisch consult. Je wordt dan onderzocht en je bloedwaarden worden bekeken. Aan de hand van het medische consult wordt een plan opgesteld en uitgerekend wat je mag eten. Belangrijk hierin is de hoeveelheid eiwitten die je dagelijks moet eten. Als je minder gaat eten dan is er het risico dat je bepaalde voedingsstoffen tekort gaat komen. Dit wordt ondervangen met vitamine- en mineraalsupplementen.

Aan de hand van de medische intake wordt uitgerekend wat de gehele therapie zal gaan kosten. Dit is sterk afhankelijk van het aantal behandelingen wat nodig is. De behandelingen bestaan uit de ultrazone therapie en bindweefselmassage. Voor alle behandelingen en supplementen die je de behandeling van 20 weken nodig hebt zal je ongeveer 2000 euro kwijt zijn. Hiermee is de Alizonne methoden één van de duurste afslankmethoden op de markt.

De behandelingen

Met de ultrazone therapie en de bindweefselmassage onderscheid de Alizonne methode zich van anderen afslankmethoden. Bij de ultrazone therapie worden laagfrequente geluidsgolven ingezet om vetcellen af te breken. Een ultrazone behandeling neemt slechts 20 minuten in beslag. Zeker aan het begin van het traject zal je wel vaak een dergelijke behandeling moeten ondergaan.

Met de bindweefselmassage worden diep gemasseerd om spierspanningen weg te nemen. Voor mensen met chronische pijnen kan dit voor een verlichting van de klachten zorgen. De bindweefselmassage gaat niet zorgen voor vetverbranding maar zorgt wel voor een strakkere, gladde en egale huid. Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten en goed voor de dag kunt komen.

Het dieet

Al die behandelingen zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar afvallen doe je uiteindelijk toch echt door minder te gaan eten. Aan de hand van je medische controle en wensen wordt een dieetplan helemaal op maat gemaakt.

Bij het Alizonne dieet ga je veel gebruik maken van eiwitshakes. Eiwitten zijn belangrijk als je gaat lijnen. Afvallen doe je door een negatieve energiebalans te creëren. Omdat het lichaam onvoldoende voedingstoffen binnen krijgt gaat het de vetreserves aanspreken. Naast de vetreserves kan het lichaam echter ook eiwitten gaan inzetten als brandstof. Dit is iets wat je niet wilt als je wilt afvallen. Eiwitten zijn essentieel om de spiermassa en kracht te behouden. Bij een afslankdieet waarin onvoldoende eiwitten zijn opgenomen zal je ook spiermassa verliezen, naast het verlies van vet.

Door het verlies van spiermassa gaat de stofwisseling achteruit. Dat is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Het verlies van spiermassa betekend dat je snel weer aankomt zodra je stopt met lijnen. Bij Alizonne ondervangen ze dit door veel eiwitten in je dieetplan op te nemen.

De eiwitten hebben nog een paar andere functies. Ze zijn moeilijk te verteren. Hierdoor blijven ze langer in de maag achter. Dankzij dit effect zit je voor langere tijd vol wat ervoor zorgt dat het dieet goed vol te houden is. Omdat eiwitten lastig te verteren zijn kost het ook meer energie om ze te verteren. Dit houdt de stofwisseling in een hoge versnelling en kan je beter vet verbranden.

Naast de eiwitshakes krijg je met Alizonne ook recepten voor de lunch en het avondeten. Deze recepten zijn rijk aan groenten en rauwkost. Groenten zijn caloriearm maar ze zijn tegelijkertijd wel rijk aan vezels. Deze vezels zorgen voor een goed gevoel van verzadiging omdat ze langzaam de maag en dunne darm verlaten. Hierdoor zal je tijdens het volgen van de Alizonne methode niet snel honger krijgen. Het uitblijven van hongergevoelens maken dat je het dieet ook kunt volhouden.

Resultaten

Met de Alizonne methode zijn goede resultaten te behalen. Het verliezen van gewicht gaat wel heel geleidelijk en je zal echt het volledige programma van 20 weken moeten doorlopen alvorens je het gewenste resultaat hebt bereikt. De methode is wel erg duur vergeleken met normale diëten. De hoge prijs heeft echter ook een voordeel, omdat je zoveel geld investeert zal je gebrand zijn op resultaat en ben je beter gemotiveerd om het vol te houden. Een ander voordeel van de methode is dat je persoonlijke begeleiding krijgt. Door de persoonlijke begeleiding kan er tijdig worden bijgestuurd indien je dreigt je doelstellingen niet te gaan behalen.

Leave a Response