tipsvrouwen

Een goed verzorgde huid met de juiste skincare

Een goed verzorgde huid met de juiste skincare
822views

Een mooie huid, daar moet je wel iets voor doen! Door iedere dag de nodige aandacht aan jouw huid te geven zorg je ervoor dat jouw huid in goede conditie blijft. Dat geldt niet alleen voor jouw gezicht, maar voor jouw hele lichaam! Voor een optimale verzorging van gezicht en lichaam zijn er allerhande verzorgingsproducten te krijgen. Waar moet je nu opletten bij het uitzoeken naar bijvoorbeeld een geschikte dagcrème die precies op jouw huid is afgestemd?

Hydrateren van jouw huid

Hydraterende en verzorgende crèmes dragen in belangrijke mate bij aan een stralende en bovenal gezonde huid. Jouw huid goed hydrateren doe je van binnenuit door voldoende te drinken, maar ook door jouw huid van extra vocht te voorzien met een hydraterende dagcrème of bodylotion. Deze bevat extra vocht inbrengende bestanddelen. Hyaluronzuur heeft bijvoorbeeld de eigenschap om vocht in de huid beter te kunnen vasthouden. Door grote cosmeticaconcerns worden speciaal hydraterende huidformules ontwikkeld, waarop vervolgens patent wordt aangevraagd. Daarnaast is het belangrijk om jouw huid tegelijkertijd goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo kunnen zonlicht en luchtverontreiniging hun sporen achterlaten en zorgen voor een beschadiging of vroegtijdige veroudering van de huid. Het is daarom ook altijd goed om een hydraterende gezichtscrème met een SPF (Sun Protection Factor) uit te kiezen, want dan ben je in ieder jaargetijde goed beschermd tegen de schadelijke inwerking van uv-stralen.

Een dagcrème voor ieder huidtype

We hebben niet allemaal hetzelfde huidtype. Vandaar dat er zoveel verschillende crèmes in de winkel verkrijgbaar zijn. Het huidtype kan variëren van normaal, droog tot vet. Een normale huid wil zeggen dat er geen speciale probleemgebieden zijn, zoals vettige zones op bijvoorbeeld voorhoofd en kin of droge, schrale of rode wangen. Dit betekent niet dat je niets aan de verzorging van een normale huid hoeft te doen, integendeel.

Een hydraterende en verzorgende dagcrème is voor ieder huidtype van belang. Een droge huid vraagt om extra verzorgende bestanddelen zoals oliën en vetten. Ook zijn er crèmes die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Voor de extreem droge en vaak gevoelige huid zijn er crèmes verkrijgbaar met een vettende werking door een hoger vetgehalte. Een vochtarme en droge huid reageert vaak ook gevoeliger. Een goede huidverzorging kan huidirritatie aanzienlijk verminderen. Verder zijn er ook aparte producten voor een gevoelige probleemhuid zoals rosacea en acné die de huid ontzien en tevens ondersteunen. In de schappen is er een breed assortiment gezichtscrèmes en speciale oogcrèmes te vinden voor de verschillende huidcondities. Voor uiteenlopende leeftijdscategorieën zijn er bepaalde producten op de markt gebracht om aan de veranderende behoeften van de huid te voldoen en huidveroudering te lijf te gaan. Zo zijn er cosmeticalijnen met speciale producten en serums met bijvoorbeeld retinol voor de categorie 40+ en 50+.

Dermatologisch getest of hypo-allergeen

Huidlaboratoria ontwikkelen, vaak ook in samenwerking met dermatologen, verzorgingsproducten die vrij zijn van allergenen en irriterende en belastende, chemische stoffen. Zo worden daar crèmes ontwikkeld die zo min mogelijk allergische reacties of oogirritatie teweeg brengen en mild zijn voor de huid. Dat is ideaal voor mensen met een zeer gevoelige huid die weinig kan verdragen. Deze producten zijn meestal klinisch getest en hebben hun huidvriendelijkheid in een gecontroleerde proefsetting bewezen. Deze producten kun je herkennen aan het opschrift –hypoallergeen- op de verpakking wat trouwens niet hetzelfde betekent als -dermatologisch getest-. Deze laatste producten hoeven niet vrij te zijn van allergenen.

Natuurlijke verzorging van de huid: een nieuwe trend

Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. Dit komt door een veranderende bewustwording met meer aandacht voor het milieu en de (her)ontdekking van de heilzame werking van natuurlijke bestanddelen. Meer en meer is er aandacht voor de positieve uitwerking op de huid van extracten van planten en kruiden. Iets wat natuurvolken en onze voorouders al langer wisten. Om in te spelen op deze nieuwe trend verschijnen er steeds meer milieuvriendelijke producten op de markt die vrij zijn van d belastende stoffen voor de huid en chemische ingrediënten. Als deze ingrediënten ook nog eens niet-dierlijk van oorsprong zijn, krijgen deze natuurlijke cosmeticaproducten op het gebied van skincare het label Vegan opgeplakt. Zo is er een breed gamma aan gezichtscrèmes en aan bodycrèmes en –lotions met een variatie aan verzachtende en vocht inbrengende bestanddelen en verkrijgbaar in de lekkerste geuren voor een echte wellness-beleving naast de noodzakelijke verzorging van jouw huid.

9 Comments

  1. In a strategic move to diversify its investment portfolio, Reddit buys Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH). Reddit Buys Bitcoin: Famous Social Media Dives Deeper Into Crypto Investments Along with Jack Dorsey’s Block
    The company’s recent filing with the US Securities and Exchange Commission (SEC) highlighted its foray into cryptocurrencies, funded through the surplus cash reserves it amassed over the year. By the end of 2023, Reddit had successfully bolstered its cash holdings to $1.3 billion, part of which was allocated towards purchasing BTC and ETH. This decision places Reddit among a select group of corporations, including MicroStrategy and Tesla, that have chosen to invest directly in cryptocurrencies.

Leave a Response