lifestyletips

Dieet en gezond zijn

Dieet en gezond zijn
421views

Wat houdt het in om gezond te zijn? Het op na houden van een “gezonde leefstijl”, is een andere benadering. Het houden van dieet heeft geen nut als het resultaat van korte duur is. U vergooit er uw financiën aan. Een succesvol dieet volgen daar gaat het om. Het investeren in een gezonde leefstijl is levenslang bewust kiezen om gezond te leven. Er zijn personen, die niet makkelijk aankomen in gewicht, maar om te passen in een schattig precies aansluitende jurk voor een date avond, toch ervoor kiezen enkele dagen op dieet te gaan om dat perfecte figuur te hebben voor die avond. Dat kan! Online vindt u tal van soorten dieet, die u kunt volgen en met de reviews in Luminablog bent u snel geholpen. U kunt aan de hand van de ervaringen en verhalen van personen met dieet, de keuze maken in het voor u best passende dieet om op uw streefgewicht te komen.

Enkele soorten dieet

Enkele bekende dieetsoorten zijn het koolhydraatarme dieet, vastendieet, Cambridge, Eet de Helft dieet, 17-dagendieet en het oerdieet. Bij het vastendieet mogen mannen twee dagen per week slechts 600 kilocalorieën nuttigen en vrouwen 500. De overige vijf dagen van de week wordt normaal gegeten. Het ontbijt als het diner bestaat uit veel groenten en mager eiwit. Veel adverteerders online en dieet consulenten van dieetsoorten promoten altijd heel enthousiast hun dieet programma’s, die zij aanbieden. En de vele succesverhalen liegen er niet om, met ervaringen van personen, die hun streefgewicht binnen de geplande tijd verwachting hebben gehaald. Enorme diversificatie aan dieetprogramma’s en het ruim assortiment aan dieetproducten voor elke persoonstype.

Voorkom het jojo-effect

Het is wel van belang om het jojo-effect te voorkomen door het volgen van een crashdieet, waarbij u heel snel afvalt en er zo weer in gewicht verdubbeld aankomt. Kunt u zich die teleurstelling voorstellen? Blij om het feit dat u eindelijk enkele kilo’s kwijt bent en u in uw enthousiasme een stukje van de heerlijke chocolade naar binnen wegmoffelt. En tot uw grote ontsteltenis merkt u dat het kleine stukje chocolade u zeker enkele kilo’s in gewicht heeft doen toenemen. Het depressieve teleurstellend gevoel dat u bekruipt, na het hele hard zwoegen om af te vallen, is onbeschrijfelijk. Wat jammer genoeg vaak leidt tot terugval naar de oude eetgewoonte. Echter, dit jojo-effect is te voorkomen door niet te gaan voor een crash dieet, maar resoluut te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Laat u deskundig adviseren

Een succesverhaal van een ander, hoeft niet per definitie te betekenen dat het ook voor u zal gelden. Laat u daarom altijd deskundig adviseren door een deskundige consulent. Zij kunnen u aan de hand van uw leefstijl, u van gericht persoonlijk advies dienen. Indien het niet echt lukt met de voorgeschreven dieetregels kan dan altijd nog worden overgegaan tot het aanpassen van het programma. Want uiteindelijk moet u er zich comfortabel bij voelen om het vol te houden. Hoe mooi is het niet om u voor te nemen in plaats van een dieet gewoon een leefstijl op na te houden, zonder dat u zich gedwongen voelt om strakke, strenge eetregels tandenknarsend te volgen. Hou van uzelf en ga ook voor een gezonde leefstijl!

Leave a Response