tips

Hoe ontstaat een rode huid en wat ertegen te doen?

rood
346views

Wat je eigen huidskleur ook is, veel mensen hebben alsnog last van rode huid op bepaalde vlakken. Roodheid duidt vaak op irritatie, wat verschillende oorzaken kan hebben. Dit kan liggen aan voeding of een allergische reactie, maar kan ook duiden op verkeerde huidproducten of zelfs shampooresten. Met de voedende producten van Medik8 België kan je beginnen aan een oplossing voor jouw huidproblemen door deze te kalmeren met een van de vele fijne producten.

Groene corrector

Een eerste tip om van roodheid op de huid af te komen is de Calmwise Colour Corrector van Medik8 aan te schaffen. Dit product bevat alleen de meest veilige ingrediënten om op een verantwoorde manier jouw huid te behandelen. Zo is de colour corrector vrij van synthetische kleuren en kunstmatige geurstoffen en bevat deze geen alcohol, parabenen, ftalaat of palmolie. Bovendien denken deze producten ook na over de planeet: het is diervriendelijk tot stand gekomen en 100% vegan. De crème zelf is lichtgroen van kleur, wat namelijk in het kleurenpallet tegenover rood staat. Op deze manier wordt de rode teint van je huid geëgaliseerd.

Andere producten in deze lijn

In deze zelfde lijn is er ook een serum verkrijgbaar: het Calmwise Serum Anti-Redness Elixir dat op een soortgelijke manier werkt. Hierbij is de substantie want meer olie-achtig. Ook is er de Calmwise Soothing Cleanser. Deze cleanser is erg mild en bevat ook geen agressieve bestanddelen. Zo wordt je huid wel gereinigd, maar zonder de huid te irriteren. Deze cleanser schuimt op bij gebruik door de Chlorophyll foam die erin zit.

Formaten

De soothing cleanser is verkrijgbaar in twee verschillende formaten: de 40 ml of de 150 ml. De kleinere maat is aan te raden als je voor het eerst kennis maakt met MEdik8 of als je niet zeker bent wat jouw huidprobleem precies is. Ben je al langer trouwe Soothing Cleanser gebruiker? Dan is de 150 ml natuurlijk een betere optie waarmee je geld en plastic bespaart. Overigens zijn de namen van vele producten onlangs veranderd; ben je dus opzoek naar de je oude cleanser, serum of corrector en kan je hem niet vinden onder de oude naam, dan kan je altijd tussen de productlijnen kijken. Medik8 heeft overigens ook voor verzorgingslijnen voor andere huidproblemen, zoals veroudering, pigmentatie, acne, beschadigde huid en grove poriën.

Leave a Response