lifestylemode

Hoe maak je zelf een inloopkast?

Hoe maak je zelf een inloopkast?
189views

Wie wil er nu niet zo’n mooie inloopkast waar je al je kleding en je accessoires mooi en overzichtelijk in kunt uitstallen. Misschien denk je dat een inloopkast alleen is weggelegd voor hele rijke mensen, maar dat hoeft helemaal niet. Zelf een inloopkast maken hoeft helemaal niet duur te zijn. Ook jij kunt thuis een mooie inloopkast maken met het onderstaande stappenplan.

Stap 1: Bepalen waar je inloopkast gaat komen

Voordat je kunt beginnen met het maken van je inloopkast moet je nadenken over waar de kast moet komen. Heb je nog een kamer over die je kunt inrichten als inloopkast of heb je een berging die je niet gebruikt? 

Als je geen kamer of berging hebt die je kunt ombouwen tot inloopkast kun je ook een deel van je slaapkamer ervoor gebruiken en de kasten als scheidingswand gebruiken.

Stap 2: Bepaal wat voor soort inloopkast je wilt

Er zijn verschillende manieren om een inloopkast in te richten: hoe je dat doet en in welke stijl is helemaal afhankelijk van je smaak. Op te bepalen hoeveel bergruimte je nodig hebt inventariseer je eerst wat je allemaal aan kleding in de inloopkast kwijt wilt en wat voor soort opbergruimte je daarvoor nodig hebt. Wil je een plank voor al je hoeden en tassen, een schoenenrek voor al je sneakers, of mooie hangkasten voor je jurken? En wil je in je inloopkast ook je sieraden uitstallen? 

Stap 3: Maak een moodboard en een plan

Het is nu tijd om concreet te worden en een plan te maken voor je inloopkast. Maak een moodboard voor de uitstraling die je inloopkast moet krijgen. Teken vervolgens een plattegrond van de ruimte en teken daarin waar alle kasten moeten komen. Je kunt door de plattegrond zien of alle opbergruimtes in je inloopkast passen. 

Stap 4: Het inrichten van je inloopkast

Nu je een plan hebt kun je je inloopkast gaan inrichten. Kies aan de hand van je moodboard een kleur om de muren en het plafond te schilderen en bepaal wat er op de vloer moet komen. Vervolgens kun je naar de meubelzaak om de kasten te kopen, of ga naar de bouwmarkt om heel creatief zelf kasten te timmeren. Een budget optie is om een aantal hangrekken te kopen voor je kleding. En vergeet niet een grote spiegel te kopen om je outfit in te kunnen bewonderen. 

Stap 5: Zorg voor goede verlichting

Een inloopkast heeft meestal geen ramen zodat goede verlichting essentieel is. Je moet immers goed kunnen of wat je hebt aangetrokken mooi bij elkaar past. Handig is om een aantal led-spotjes in het plafond te monteren, en aan de onderzijde van je kastplanken LED-lichtslangen te plakken. Dan wordt hetgeen wat eronder op de plank ligt mooi uitgelicht en kun je het goed zien. 

Stap 6: Je inloopkast indelen

En dan is het tijd voor de leukste stap, het indelen en in gebruik nemen van je inloopkast. Prop de kasten niet te vol, maar zorg dat je al je items de ruimte geeft zodat je inloopkast er mooi en overzichtelijk uitziet. Denk aan een etalage van een winkel bij het indelen, want een goed ingedeelde inloopkast die je niet te vol hebt gestopt ziet er net zo mooi uit als de inloopkasten op tv. 

Leave a Response