tips

Wat kan je doen tegen hangende oogleden? Tips en trucs om je weer fris en uitgerust te voelen!

310views

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt een geweldige nachtrust gehad en voelt je energiek en klaar voor de dag, maar je kunt niet anders dan je irriteren aan die hangende oogleden die je in de spiegel ziet. Dit kan resulteren in een onverzorgde of vermoeide uitstraling en het kan zelfs je gezichtsvermogen beïnvloeden. In deze blog geven we je tips en trucs om iets te doen tegen hangende oogleden, zodat je er weer fris en uitgerust uit kunt zien!

Oefeningen voor je oogspieren.

Net als andere spieren in je lichaam, kun je de spieren rondom je ogen trainen om ze sterker te maken en eventueel hangende oogleden te verminderen. Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen die je dagelijks kunt doen:

Kijk omhoog en omlaag zonder je hoofd te bewegen. Kijk naar links en rechts zonder je hoofd te bewegen. Maak cirkelvormige bewegingen met je ogen, zonder je hoofd te bewegen. Herhaal deze oefeningen een paar keer per dag en je zult merken dat je oogspieren sterker worden.

Cosmetische oplossingen.

Met behulp van make-up kun je optisch hangende oogleden minder zichtbaar maken. Gebruik bijvoorbeeld een lichte en glanzende oogschaduw op het bewegend ooglid en een iets donkerdere matte tint in de arcadeboog. Op deze manier worden je ogen optisch gelift. Een eyeliner kan ook wonderen doen, maar zorg ervoor dat je deze in een opwaartse hoek aanbrengt om het effect van hangende oogleden te verminderen.

Kies voor een ooglidcorrectie.

Als de hierboven genoemde tips niet voldoende zijn om je hangende oogleden te verminderen en je hebt er echt last van, dan kan het overwegen van een ooglidcorrectie een effectieve manier zijn om hier iets aan te doen. Deze chirurgische ingrepen worden vaak vergoed door zorgverzekeraars als er sprake is van aantoonbaar gezichtsverlies en ongemak. Het is belangrijk om, indien je kiest voor een ooglidcorrectie, uitvoerig een erkende arts te raadplegen.

Voorkom oorzaken van hangende oogleden.

Andere oorzaken van hangende oogleden kunnen te maken hebben met dagelijkse gewoonten die je kunt aanpassen. Zo draagt een onvoldoende slaap, teveel zout eten en veelvuldige blootstelling aan de zon bij het ontstaan van hangende oogleden. Zorg er dus voor dat je voldoende rust krijgt, minder zout binnen krijgt en je ogen beschermt tegen de zon!

Hangende oogleden kunnen een frustrerend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze aan te pakken. Probeer thuis enkele van de bovengenoemde tips uit of overweeg professionele hulp als het probleem aanhoudt. Zeg vaarwel tegen die hangende oogleden en wees voorbereid om er weer fris en uitgerust uit te zien!

Meer lezen over ooglidcorrecties ga dan naar https://www.facelandclinic.com/nl/!

5 Comments

 1. Wow, wonderful weblog structure! How lengthy
  have you been running a blog for? you make running a blog look
  easy. The entire look of your site is magnificent, as smartly as the content material!
  You can see similar here najlepszy sklep

 2. Quality posts is the key to interest the people to pay a quick visit
  the web page, that’s what this site is providing. I saw similar here:
  Ecommerce

 3. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
  Thanks! You can read similar text here: Sklep internetowy

 4. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good success. If you know of any please share.

  Appreciate it! You can read similar article here: GSA Verified List

Leave a Response