tips

Zo bereid je je kind optimaal voor op de middelbare school

212views

De zomer staat voor de deur, de laatste zomer voordat de middelbare school begint. Het beginnen aan de middelbare school is een belangrijke stap in het leven van elke jongere. Er komt veel af op je kind qua veranderingen. Een nieuwe school, nieuwe vrienden en nieuwe eisen aan de schoolspullen. Hier zijn enkele essentiële items die elke middelbare scholier nodig heeft.

Degelijke rugzak

De basis voor alle schoolspullen is een stevige en ruime rugzak. Een goede rugzak heeft voldoende vakken om boeken, schriften, een laptop en andere benodigdheden te kunnen dragen. Kies voor een model met gewatteerde schouderbanden en rugpaneel voor extra comfort. Een laptop en een paar boeken kunnen al snel 5 kilo wegen. Iets wat je kind toch dagelijks op zijn rug moet dragen.

Laptop of tablet

In het digitale tijdperk is een laptop of tablet bijna onmisbaar voor het huiswerk en de studie. Dit kan een laptop zijn die specifiek voor schoolwerk wordt gebruikt, of een die ook voor vrijetijdsactiviteiten zoals gamen of films kijken kan worden gebruikt. Kies in ieder geval voor een laptop of tablet met een groot geheugen, zodat alle verslagen veilig opgeslagen zijn.

Telefoonhouder voor de fiets

Veel middelbare scholieren fietsen naar school. Een telefoonhouder voor op de fiets is een must-have voor elke scholier. Het zorgt ervoor dat de telefoon veilig en zichtbaar is tijdens het fietsen, waardoor handsfree navigatie, muziek luisteren en oproepen beantwoorden mogelijk wordt. Je kunt een telefoonhouder gemakkelijk samen met telefoonhoesjes bestellen via Smartphonehoesjes. Hier vind je allerlei verschillende modellen.

Waterfles

Hydratatie is belangrijk, vooral tijdens lange schooldagen. Een herbruikbare waterfles is een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpflesjes. Kies voor een lekvrij model dat gemakkelijk in de zijvakken van een rugzak past. Let hierbij ook goed op wat “trendy” is op de middelbare school. Het kan je kind enorm helpen als zijn waterfles in de juiste stijl is.

Agenda of planner

Het bijhouden van huiswerk, toetsdata, sporttrainingen en andere activiteiten kan een uitdaging zijn. Een agenda of planner kan hierbij helpen. Er zijn talloze opties beschikbaar, van eenvoudige papieren agenda’s tot digitale planners op smartphones en tablets. Help je kind regelmatig met het invullen van zijn agenda of planner. Vooral in het begin is plannen nog een grote uitdaging voor jonge pubers. Ze kunnen daarom wel wat hulp gebruiken van de ouders bij het plannen van huiswerk en het leren voor de toetsen. Zo zorg je er samen met je kind voor dat hij een goede start heeft op de middelbare school.

Het starten op de middelbare school is een spannende en uitdagende tijd. Met de juiste spullen kunnen scholieren het meeste uit hun middelbareschooltijd halen. Deze lijst is een goed startpunt, maar elk kind is anders, dus het is belangrijk om aan te passen aan de individuele behoeften en voorkeuren van je kind.

Leave a Response