algemeenmodetips

Op zoek naar leuke duurzame mode?

Kleding duurzaam
2.81Kviews

Er zijn vele vormen van mode. Je hebt de laatste trends voor op het strand, de laatste trends op het gebied van bedrijfskleding, maar ook bijvoorbeeld de laatste trends op het gebied van duurzame kleding. Wanneer je bijvoorbeeld al zuinig bent op je make-up, dan is het natuurlijk niet zo belangrijk om zo met je kleding om te gaan. Het is belangrijk om dan te weten waar je deze kleding kunt vinden. Waar je dan in ieder geval niet moet zoeken, zijn de aanbieders van fast fashion. Je gaat op zoek naar nieuwe winkels.

Duurzaamheid wordt belangrijker

Het is goed om te zien dat meer en meer merken zich met duurzaamheid gaan bezighouden. In de collecties zie je steeds meer items die gemaakt zijn van de meer duurzame materialen. Bovendien zie je dit aanbod ook alleen maar groter worden. Het is dus ook zo dat je meer leuke dingen kunt vinden. Bovendien is het ook fijn om te weten dat het goed bij je eigen stijl kan passen. Zonder dat je heel hard op zoek moet naar een nieuwe look. Aan de hand van een aantal simpele stappen kan je de juiste keuzes al maken.

Wanneer is iets duurzaam?

Het is in de eerste plaats belangrijk om jezelf af te vragen wanneer iets eigenlijk echt duurzaam is. Het is namelijk vaak zo dat er een duurzaamheidslabel op geplakt wordt, terwijl dit niet helemaal juist is. Je kunt daarom eens kijken hoe het item eigenlijk geproduceerd is. Daarnaast is het ook gemakkelijk mogelijk om te bekijken welke informatie er allemaal over de designer bekend is op dit gebied. Dit kan je dus doen voordat je gaat shoppen. Zo weet je alvast wie er wel en niet in aanmerking komen voor een aankoop.

Meer dan alleen het materiaal

Duurzaamheid draait om meer dan alleen de keuze van het materiaal. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Je wilt natuurlijk niet zelf heel verheven overkomen, terwijl je kleding in een sweatshop gemaakt blijkt te zijn. Het is daarom altijd belangrijk om er ook echt zeker van te zijn dat alles op orde is. Van de meeste designers is wel bekend hoe zij de zaken voor elkaar hebben, dus dit is heel gemakkelijk te achterhalen voor jou.

Je eigen gedrag onder de loep

Het is ook belangrijk om je eigen gedrag eens onder de loep te nemen als het om duurzaamheid gaat. Zo kan je eens kijken wat je met je huidige garderobe kunt. Is er iets wat je een nieuw leven kunt geven? Dat hoef je niet eens zelf te doen, maar misschien kan je er iemand blij mee maken. Helemaal is het wanneer je items ruilt met vriendinnen of je zus. Op die manier is er veel meer uit te halen en gaat iedereen veel bewuster met de opgebouwde garderobes om. Is niemand geïnteresseerd in een item? Doneer het dan aan een goed doel.

Letten op de kosten?

Tot slot is het goed om ook een mythe over duurzame kleding eens onderuit te halen. Het is namelijk allang niet meer zo dat duurzame kleding ook heel duur moet zijn. Dit was jaren geleden het geval toen het nog heel nieuw was. Destijds moest er flink afgeweken worden van het toen gebruikelijke productieproces. Daarom was het ook zo duur. Dit is echter meer en meer veranderd. Juist ook omdat de duurzame kleding nu meer de norm geworden is. Dat betekent dus dat juist de andere kleding steeds duurder wordt om te maken. Alle reden om dus op dit moment over te stappen op duurzaam.

612 Comments

Leave a Response