algemeenmodetips

Zo kleed je je representatief voor kantoor

737views

Nu je steeds meer carrière maakt, wil je er ook steeds beter voor de dag komen. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom je gestopt bent met roken. Dit past immers niet meer bij de persoon die je nu bent. Ook ben je je anders gaan kleden. Je wilt er goed representatief uitzien en hebt een mooie garderobe vol zakelijke kleding voor ogen. Het is dan wel belangrijk om te bekijken wat goed past bij de baan die je hebt. Daarom is het leuk om eens te kijken wat er allemaal op de markt is.

Representatief, maar ook prettig

Het is belangrijk dat het er niet alleen goed uitziet. Je moet je er ook goed bij voelen. Dit straal je dan namelijk ook direct uit. Dat betekent dus in de eerste plaats dat je een outfit moet zoeken die past bij de persoon die je bent. Daarnaast moet het natuurlijk ook goed op maat zijn. Het is vervelend wanneer alles veel te ruim zit. Maar in een te strakke outfit voel je je natuurlijk ook niet op je gemak. Neem dus de tijd om echt iets passends te vinden zodat je daar geen zorg om hebt.

Houd het lekker simpel

Wat in ieder geval altijd werkt, is kiezen voor een simpele outfit. Door het allemaal lekker basic te houden, weet je in ieder geval dat het er ook altijd goed uitziet. In de meeste beroepen is het immers helemaal niet van belang om op te vallen door je kledingkeuze. Het is juist beter wanneer het niet te veel afleidt. Bovendien zijn de meer basickledingstukken ook een stuk gemakkelijker te combineren met elkaar. Dit is dus in ieder geval een voordeel te noemen in een zakelijke setting. Hoe simpeler je het houdt, hoe beter het is.

Passend bij de werkomgeving

Ook is het belangrijk om goed te letten op bijvoorbeeld de vorm en het materiaal. Bedenk je in welke situaties je allemaal komt op een gemiddelde werkdag. Loopt de temperatuur nog weleens op? Dan is het goed om ademende zakelijke kleding te dragen. Je wilt natuurlijk niet de halve dag met een rood en bezweet hoofd rondrennen. Zorg ook dat je voor de zomermaanden net zulke goede items kiest als voor de wintermaanden. Soepele stoffen hebben dan ook de voorkeur. Dit zitten een stuk lekkerder. Dat is wel zo gemakkelijk als je aan het werk bent.

Kleding van de werkgever

In de ideale situatie hoef je helemaal niet zelf op zoek naar de juiste items om te dragen op de werkvloer. In dat geval helpt je werkgever hier gewoon bij. Er is een flinke economie achter de bedrijfskleding te vinden. Dat betekent dus dat er voldoende kleding voor elk moment en voor elk beroep te vinden is. Het kan best wel eens onderdeel van de arbeidsvoorwaarden zijn dat je werkgever dit voor je regelt. Zo weet je ook zeker dat het past bij het bedrijf en de branche. Mogelijk staat er ook gelijk een logo van het bedrijf op.

Zet je eigen stijl opzij

Wanneer je representatief op de werkvloer wilt verschijnen, dan is het ook belangrijk om je eigen stijl opzij te durven zetten. Je bent misschien wel een vrouw die altijd bovenop de laatste fashiontrends zit. Dat betekent echter niet dat die ook allemaal geschikt zijn voor de werkvloer. Het is in ieder geval belangrijk om die afweging altijd te maken. Is dit niet te trendy? Of te bloot? Dat zijn zaken die je absoluut wilt voorkomen wanneer je geen zakelijke kleding van de werkgever krijgt en zelf een goede outfit moet zoeken.

Leave a Response