algemeenmake-uptips

Zo kan je je make-up routine versnellen

makeup
731views

Je make-up routine is heilig. Het is aan de andere kant wel ook zo dat je juist door je routine regelmatig in de problemen komt. Je bent er zo lang mee bezig, dat je je bus weer eens mist. Je moet er zelfs je wekker vroeger voor zetten. Dat moet toch ook anders kunnen? Natuurlijk is het leuk en lekker om de tijd te nemen en lekker aan je routine te werken. Aan de andere kant is het ook wel fijn wanneer je gewoon snel klaar bent en de dag kunt beginnen. Met de volgende tips kan dit.

Foundation op de juiste manier gebruiken

Voor veel vrouwen is foundation de basis van de routine. Het aanbrengen hiervan kost echter onnodig veel tijd. In de eerste plaats omdat veel vrouwen het helemaal niet nodig hebben. Ze hebben al een mooie strakke huid van nature. Waarom zou je er dan foundation op aanbrengen? Heb je het dan toch nodig, doe dat dan met wat vloeiende bewegingen zonder er een precisieklus van te maken. Dat komt pas later. Door het simpel aan te brengen kan je net zoveel bereiken. Terwijl je er maar de helft van de tijd aan kwijt bent.

De juiste hulpmiddelen gebruiken

Ga ook eens na wat voor tools je nu eigenlijk allemaal hebt. Zijn die wel toereikend voor wat je probeert te bereiken in je make-up routine? Vaak kan je veel sneller werken en hetzelfde bereiken door andere tools te kiezen. Een goed voorbeeld is het wenkbrauwkwastje. Veel vrouwen gebruiken de dunne kwastjes. Dit is ook goed te begrijpen, want daar kan je heel precies mee werken. Het duurt aan de andere kant ook wel heel lang. Een iets breder kwastje kan je enkele minuten schelen. Dit is allemaal winst in je routine die je niet kunt laten liggen.

Stopen met eyeliner?

Eén van de weinige klussen in je make-up routine die je met geen mogelijkheid lijkt te kunnen verkorten, is het zetten van eyeliner. Dit komt omdat dit nu eenmaal altijd een precieze klus is, hoe je het ook aanpakt. Dat schiet natuurlijk niet op. Daarom is het misschien beter om er helemaal mee te stoppen? Natuurlijk kan dit niet, want dan is je look niet meer compleet. Probeer daarom over te stappen op een liquid eyeliner. Als het dan toch zo snel als mogelijk moet, dan is dit de beste optie die je hebt.

Houd je lippen simpel

Ook belangrijk om sneller te werken, is de keuze voor een lipstick. Hoe simpeler je dit houdt, met donkere kleuren of juist felrood of felroze, hoe gemakkelijker je dit kunt aanbrengen. Kies je voor een meer matte stick, dan weet je zelf ook wel dat je hier veel preciezer mee moet zijn. Wanneer je daar de tijd niet voor hebt, dan moet je daar dus ook niet aan beginnen. Bewaar dit gewoon voor wanneer je een keer wel de tijd hebt om een lange routine te ondergaan.

Perfectioneer je snelle routine

Nu je weet wat je moet doen, is er nog één laatste tip die je kunt gebruiken om net iets meer tijd te besparen. Het is nu namelijk zaak om je nieuwe routine zo goed als mogelijk onder de knie te krijgen. Door de routine helemaal te perfectioneren, win je zomaar nog eens twee minuten. Uiteindelijk kan je gemakkelijk binnen de tien minuten blijven op deze manier. Sommige vrouwen kunnen het zelfs nog korter houden en er helemaal perfect uitzien. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat de bus voor je neus wegrijdt. Je bent altijd precies op tijd.

5 Comments

Leave a Response