algemeenmake-uptips

Je make-up optimaal beschermen met setting sprays

make-up
705views

Je bent natuurlijk niet voor niets zo lang met je make-up routine bezig. Het is niet de bedoeling dat je dan na twee uur alweer op nieuw kunt beginnen. Vroeger kozen vrouwen ervoor om met niet meer dan een dagcrème te zorgen dat hun make-up goed beschermd was. Tegenwoordig zijn er echter talloze andere opties. Een primer bijvoorbeeld, of het gebruik van een make-up setting spray. Zo blijft alles nog langer zitten. De vraag die je dan hebt is natuurlijk wel: hoe werkt dat? Het antwoord vind je hier.

Gevaren voor je make-up

Er loeren natuurlijk de hele dag allerlei gevaren voor je make-up. Je bent uren aan het zwoegen geweest voor de perfecte look, tot het zweet op je voorhoofd stond. Terwijl juist zweet één van de gevaren is. Net als regen en warmte je make-up kunnen aantasten. Dit wil je niet. Door echter je routine te eindigen met een setting spray, is te zorgen dat je look beschermd is. Je spuit het van een afstandje van ongeveer 25 centimeter in nevel op je gezicht. Op die manier zorg je voor een beschermende laag over je gezicht. Er kan nu eigenlijk niets meer mis gaan, toch?

Hoe werkt het precies?

Het klinkt natuurlijk niet alsof het echt zo gemakkelijk kan zijn. Een wolk nevel op je gezicht spuiten om je make-up overal tegen te beschermen. Bovendien heb je wel vaker dit soort beloftes uitgeprobeerd en die bleken ook niet te werken. Toch is het o dat je met de juiste spray van de juiste designer toch echt wel kan zorgen dat je look de hele dag beschermd blijft. Het gaat erom dat de spray uit de juiste middelen bestaat. PVP is daar een voorbeeld van. Dit is een goed fixeermiddel dat je zeker zal helpen.

Hoe kan je het gebruiken?

Nu wil je ook weten hoe je het kan gebruiken. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat je ervan mag verwachten. Het is inderdaad zo dat je make-up een stuk beter blijft zitten wanneer je de spray gebruikt. Bedenk je alleen wel dat je nooit kan garanderen dat je er om 22.00 nog precies zo uitziet als je om 6.30 deed. Toch is het wel zo dat je er in ieder geval bijvoorbeeld de werkdag goed mee door kunt komen. Zeker voor mensen met een wat meer vettige huid is dit natuurlijk een uitkomst.

De voordelen

De voordelen van de make-up setting spray lijken natuurlijk duidelijk. Het helpt vrouwen met een vettige huid hun look vast te houden. Het helpt echter alle vrouwen op warme dagen met een hoge luchtvochtigheid. Eigenlijk mag je dan de deur niet uit zonder spray. Bovendien helpt de spray om je look meer natuurlijk te maken. Zo smelten de laatste poederdeeltjes er bijvoorbeeld mooi door weg op je huid. Zo zie je er direct uit zoals je eruit wilt zien. Het enige nadeel is dat het niet echt helpt bij de matte look. Daar is de spray, tot op heden, niet zo geschikt voor.

Moet jij de spray gebruiken?

De grote vraag is natuurlijk of jij de spray moet gebruiken? Dit hangt geheel af van wie je bent en waar je op dat moment bent. Zoals gezegd hebben vrouwen met een vettige huid er veel aan. Ook helpt het bij warm en nat weer. In zulke situaties is de spray ideaal. Heb je geen last van deze omstandigheden, dan kan je ook best zonder deze spray in je routine. Het is in ieder geval een handig hulpmiddel om altijd te kunnen pakken.

Leave a Response