tipsvrouwen

Gellak maken je nagels mooier, dit is waarom

Gellak maken
1.59Kviews

Er zijn veel verschillende manieren om aandacht aan jezelf te schenken en er wat verzorgder uit te zien. Veel mensen kiezen dan vooral om de nagels een leuk kleurtje te geven, omdat het een klein detail is die net de kers op de taart bij je outfit kan zijn. Tegenwoordig worden de nagels steeds meer een trend en worden er leukere details aan toegevoegd.

Wat is gel nagellak?

Iedereen die nagellak draagt zou graag willen dat de nagels er voor een lange tijd zo mooi en netjes eruit blijven zien, maar helaas is dat vaak niet het geval. De nagellak zal na een paar dagen al gaan vervagen. Dat is een van de redenen waarom steeds meer mensen gebruik maken van gel nagellak.

Gel nagellak is een nagellak dat langer op de nagels blijft zitten, ook is het een stuk steviger. Het is namelijk een combinatie van UV-gel en gewone nagellak. Telkens worden er verschillende lagen op de nagel aangebracht en elke laag moet eerst uitharden voordat je de volgende laag kan aanbrengen. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de nagels langer mooi blijven, de kleur vervaagt niet snel en de nagels blijven steviger.

Vroeger werd er gebruik gemaakt van UV-lampen of LED lampen, maar tegenwoordig is dat overbodig, want je kunt nu de nagellak normaal uit laten harden. Wel raden we aan om gebruik te maken van zo’n gellak lamp.

Trends met gel nagellak

Er wordt steeds vaker gekozen voor gel nagellak, maar waarom is dat eigenlijk? Zoals ik al vertelde wil iedereen die nagellak draagt graag dat de nagellak een gedurende een langere periode nog mooi blijft, maar vaak is dat niet het geval. Bij het gebruik van gel nagellak is dat het wel. De kleur van de nagellak blijft mooi en de nagels blijven stevig.

Er zijn veel verschillende trends met de nagellak met gebruik van veel verschillende kleuren. Op diverse social media zie je ook video’s van de nagellak die wordt aangebracht op de nagels, met leuke steentjes erbij of misschien zelf met leuke patroontjes. Nu is het heel populair om wat langere nagels te hebben of juist weer wat kortere nagels met een French (dat een verzorgde uitstraling geeft).

Een tip is om de nagels minimaal een weekje te laten rusten tussen de periodes waarin jij je nagels wilt lakken. Verzorg de nagels goed in die tijd en zorg ervoor dat ze niet te droog worden, maak daarbij gebruik van verschillende oliën. Als je van plan bent de nagels te lakken lak de nagels dan in zo dun mogelijke laagjes als je kunt.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de kleur een beetje zat bent, dan is het natuurlijk mogelijk om met een andere kleur van de gewone nagellak over de gel nagellak heen te gaan.

Gel nagellak kopen

De gel nagellak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en die kun je online heel gemakkelijk bestellen. Ook kun je ze vinden in drogisterijen. De prijzen per potje zijn ongeveer €11,99, maar de nagellak potjes worden ook in gel nagellak setjes verkocht. Die prijzen daarvan kunnen erg verschillen. Het kan namelijk al om een bedrag gaan van boven de 100 euro. De gellak set is dan ook zeer handig, omdat er ook andere producten bij verkocht worden die fijn zijn bij het aanbrengen van de nagellak.

1 Comment

Leave a Response