lifestyletipsvrouwen

4 Redenen waarom jij je tong moet reinigen

4 Redenen waarom jij je tong moet reinigen
651views

Als je last hebt van mondproblemen zoals een slechte adem of een witte aanslag op de tong dan kun je daar zelf wat aan doen. Er zijn tal van producten op de markt waarmee je je tong goed kunt reinigen en zo de nodige mondproblemen voorkomt en altijd een frisse adem hebt.

Slechte adem

Als je last hebt van een slechte adem, dan is deze vaak afkomstig van bacteriën die zich op je tong genesteld hebben. Deze anaerobe (slechte) bacteriën nestelen zich graag op plekjes in de mond en op de tong waar je niet zo goed bij kunt met poetsen en veroorzaken daar een stinkende geur die de slechte adem veroorzaakt. Een slechte adem is niet fijn voor jezelf maar zeker ook niet voor een ander.

Hoe bestrijd je bacteriën?

De bacteriën kun je dan bestrijden met een tongschraper of door te spoelen met geschikt mondwater. Kies een mondwater dat speciaal ontwikkeld is om een slechte adem tegen te gaan en dat op basis van natuurlijke ingrediënten gemaakt is. Zo voorkom je bijwerkingen en maskeer je niet enkel de slechte adem maar bestrijd je deze ook daadwerkelijk.

Witte tong

Hetzelfde geldt voor een witte tong, oftewel een tong waarop tongbeslag (aanslag) zit. Deze dien je ook tegen te gaan door de schadelijke bacteriën te verwijderen. Dit doe je door een tongschraper te kopen waarmee je de bacteriën eraf haalt en je tong weer snel de normale, roze kleur krijgt. Spoelen met het juiste mondwater verwijdert tevens de witte kleur.

Amandelstenen

Een tongschraper kopen en inzetten kan ook als je last hebt van amandelsteentjes. Deze tonsils stones vormen zich op je amandelen en daar kun je met poetsen en spoelen slecht bij. Met een tongschraper haal je deze vieze, stinkende hoopjes beter weg en daarna even spoelen met mondwater zorgt voor een frisse en gezonde mond.

Droge mond

Veel mensen hebben regelmatig last van een droge mond. Ook deze kan een slechte adem veroorzaken. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt (bij voorkeur water) en dat je je mond goed gehydrateerd houdt. De schadelijke bacteriën die ten grondslag liggen aan de meeste mondproblemen houden namelijk niet van een vochtige omgeving dus als je goed spoelt met mondwater, voorkom je een droge mond. Hoewel de meeste mensen denken dat mondproblemen met het gebit te maken hebben, ligt de oorzaak vaak bij de tong. Deze schoonhouden met de juiste materialen is daarom essentieel.

Leave a Response