tipsvrouwen

Wanneer is huidtherapie de oplossing voor huidproblemen?

wanneer huidtherapie
606views

Wanneer je last hebt van huidproblemen wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen. Je kunt naar de schoonheidsspecialist, de huidtherapeut of de huidarts. Echter is er een groot verschil tussen de problemen en naar welke van bovenstaande je gaat. Een schoonheidsspecialist is voor ontspanning. Heb je last van acne of eczeem, dan kan een huidtherapeut hulp bieden. Het verschil zit hem in de opleiding. Een schoonheidsspecialist heeft een mbo-studie gevolgd en een huidtherapeut een hbo-studie.  Je kunt ook zonder klachten langs voor advies om je huid nog beter te verzorgen. Alle huidtherapeuten bieden advies, begeleiding en een behandeling.

Tip: zoek je een goede huidtherapeut om huidproblemen tegen te gaan? Deze huidtherapeut in Arnhem is een aanrader!

Huidproblemen en cosmetische behandeling

Huidtherapie kan dus de oplossing zijn als je last hebt van huidproblemen zoals acne of eczeem. Heb je lichamelijke klachten die je door middel van een cosmetische behandeling wilt laten uitvoeren, dan kan je ook voor huidtherapie kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van tatoeages. Maar ook als je voor huidverjonging wilt gaan, ben je bij de huidtherapeut aan het juiste adres. Hij of zij heeft een specialistische opleiding gevolgd om deze behandelingen volgens strikte richtlijnen uit te voeren. Op die manier wordt schade aan de huid voorkomen en dat is natuurlijk het belangrijkste. 

Geen verwijzing van de huisarts nodig

Mocht je naar een huidtherapeut gaan en verwachten dat hij of zij medicijnen voorschrijft, dan is huidtherapie niet de oplossing voor jouw huidproblemen. Ook kan je hier geen operaties laten uitvoeren. Een dermatoloog of specialist in het ziekenhuis mag dit weer wel. Wil je graag een eerste gesprek houden bij een huidtherapeut, dan heb je geen verwijzing van de dokter nodig. Je kunt meteen rechtstreeks een afspraak maken bij een huidtherapeut. Mocht je lichamelijke klachten hebben zoals acne of eczeem dan is huidtherapie wellicht de oplossing voor jouw huidproblemen. Zoek je een gespecialiseerd huidtherapeut in de omgeving van Arnhem? Ga eens langs bij Get Spoiled.

7 Comments

Leave a Response