tips

Op een milieuvriendelijker manier huiden looien met Mimosa Hostilis

vacht
619views

Ben je creatief ingesteld en zou jij een keer je eigen schapenvachtje willen maken? Dan is het belangrijk dat je leert hoe je huiden kunt looien. Huiden looien wordt als een ambacht gezien en is een echte uitdaging. Wil je huiden looien op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om Mimosa Hostilis in te zetten tijdens het looiproces. In deze blog lees je wat het looien van huiden inhoudt en hoe je dit zelf zou kunnen uitproberen.

Wat houdt het looien van huiden in?

Voordat je kunt leren hoe je zelf huiden kunt looien op een milieuvriendelijke manier, is het wel zo fijn om te leren wat huiden looien precies inhoudt. Ten eerste zorgt looien van de huid van dieren ervoor dat het dier zo goed mogelijk wordt ingezet en gebruikt, zodat het niet voor niets geslacht is. Looien houdt in dat je de huid van het dier conserveert, zodat de vacht van het dier de natuurlijke structuur zo goed mogelijk kan vasthouden. Dit betekent dat het leer soepel zal blijven, de vacht echt zacht is en dat de kleur van de vacht ook niet verloren gaat.

Mimosa Hostilis helpt je om de huid op een natuurlijke manier en direct dus ook milieuvriendelijker te looien. Looien doe je namelijk met de hand, het is een waar ambacht en er komen amper machines bij om de hoek kijken. Dit maakt het ook direct moeilijk om te doen, waardoor het enige tijd zal duren voor je het looiproces onder de knie hebt.

Hoe kun je zelf op een natuurlijke manier huiden looien?

Wil je zelf huiden looien? Dan is het belangrijk dat de vacht van het dier zo snel mogelijk vetvrij wordt gemaakt en dat je de huid in een bak met zout legt. Door Mimosa Hostilis aan dit proces toe te voegen, wordt de rotting van de huid voorkomen en kun je langer van de vacht genieten, zonder dat de kleur en de structuur van de vacht vergaat. Je kunt ervoor kiezen om de huid in een bak met Mimosa Hostilis extract te wassen, zodat je al het overige vuil van de huid en vacht kunt verwijderen. Door Mimosa in te zetten, blijft de vacht van het dier mooier, zachter en voller. Nadat de huid en vacht is gewassen, dien je het minstens 3 dagen op een warme zolder te laten drogen. 

7 Comments

Leave a Response