modetipsvrouwen

Welke essentials moet je altijd in je tas hebben?

Welke essentials moet je altijd in je tas hebben?
853views

Je bent jong en je wilt wat. Het kan dus zomaar zijn dat je te maken krijgt met onverwachte sleepovers. Dit kan bij een vriendinnetje zijn, omdat jullie nog samen aan een schoolproject moeten werken. Of een onverwachts feestje, waardoor je de bus naar huis niet meer redt. Of het nou gaat om een eenmalige sleepover bij die leuke jongen of en crashen op de bank bij een collega na een zware avond op je horecabaan, deze essentials moet je altijd in je tas hebben!

1.   It’s that time of the month

Wees altijd voorbereid op onverwachte situaties. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je opeens ongesteld wordt. Zorg dus dat jij altijd tampons of maandverband bij je draagt. Dit kan niet alleen goed van pas komen voor jezelf, maar ook wanneer je een vriendin uit de brand moet helpen.

Wanneer je aan de pil zit kan het ook een slimme zet zijn om deze altijd mee te nemen. Hierdoor is een sleepover al een stuk minder stressvol, want je kan je pil gewoon op tijd innemen.

2.   Een nep-douche

We snappen heel goed dat je je niet altijd geroepen voelt om te douchen in iemand anders huis. Zeker niet wanneer dit een mannelijk studentenhuis is… (we besparen je de details). Zorg daarom in ieder geval voor een deodorant. Dit is trouwens niet alleen handig voor sleepovers, maar ook wanneer jij je gedurende de dag toch een beetje plakkerig voelt of je heel hard hebt moet rennen tijdens je (bij)baan.

Wil je extra lekker ruiken? Stop dan ook een parfum in je tas. Je wil natuurlijk niet altijd een dure, zware en – denk erom – breekbare fles meedragen. In plaats hiervan kun je overal kleine testertjes stoppen, komen die dingen ook nog eens van pas en heb je altijd de garantie dat je lekker ruikt.

3.   Party-animal

Ben jij een echt feestbeest of komt het gewoon extreem vaak voor dat jij spontaan ergens blijft slapen? Dan kunnen de volgende spullen handig zijn in je dagelijkse essentials.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar zorg voor een schone onderbroek. Een extra dagje in dezelfde outfit is niet zo erg en sokken vallen altijd te lenen, maar een string is toch iets wat je liever alleen van jezelf draagt. Gelukkig is vrouwelijk ondergoed vrij klein en discreet en dus makkelijk te verstoppen in je tas.

Nog iets wat je liever niet deelt met anderen: een tandenborstel. Helaas heeft de gemiddelde student geen voordeelpak aan extra tandenborstels thuis liggen en zul je het moeten doen met een beetje tandpasta en water. Tenzij je natuurlijk zorgt dat jij een tandenborstel in je tas hebt zitten! Er bestaan een heleboel kleine reisvarianten. Deze zijn vaak opvouwbaar en hebben een speciaal doosje waardoor jij geen natte tandenborstel in je tas hoeft te gooien.

Wanneer je lenzen draagt kan het nooit kwijt een opbergdoosje met schone vloeistof in je tas te bewaren. Een nacht met je lenzen in is namelijk geen pretje.

En dan nog een laatste tip: make-updoekjes! Het is altijd fijn als jij ’s avonds je make-up van je gezicht kunt halen. Je huid zal je dankbaar zijn. Bij drogisten hebben ze vaak miniverpakkingen, waardoor het niet te veel ruimte inneemt in je tas.

7 Comments

Leave a Response