tips

Dit zijn de dingen waar je op moet letten als je kiest voor lenzen

ogen
424views

Het moment is aangebroken; je bent zat van je bril en bent toe aan een verandering. De logische stap is dan om te kiezen voor contactlenzen, maar dit gaat niet zonder aanpassingen. Er zijn dan ook zeker een aantal zaken waar je op moet letten als je overstapt op contactlenzen. Zo moet je onder andere de correcte sterkte hebben. Dit doe je door een afspraak te maken bij een opticien, alleen zij kunnen namelijk de juiste sterkte van je ogen bepalen.

Waarom naar de opticien?Wanneer je naar een opticien gaat zal deze door middel van bevoegde werkwijzen de sterkte van je ogen gaan opmeten. Je kan namelijk niet zomaar overstappen op lenzen dragen, hiervoor moet je eerst naar een opticien om te laten checken wat voor sterkte je ogen hebben. Het is namelijk erg belangrijk dat alle parameters elk jaar gecontroleerd worden zodat de parameters aangepast kunnen worden mocht dit nodig zijn.
Ogen en gezichtsvermogen veranderen namelijk je hele leven door, dus af en toe zijn deze aanpassingen nodig. Dit zal je waarschijnlijk zelf ook door hebben wanneer je minder goed begint te zien. Als dit gebeurd is het belangrijk om opnieuw naar de opticien te gaan om je sterkte te laten controleren.

Je kan je afvragen waarom je niet gewoon je brilsterkte kan overnemen op je lenzen. Dit is helaas niet mogelijk omdat er bij een bril rekening wordt gehouden met het feit dat hij ongeveer 12 millimeter van je gezicht af zit, terwijl een lens direct op je oogoppervlak zit. Het is dus belangrijk om beide sterktes op te laten meten omdat je alleen op deze manier zonder bijwerkingen kunt genieten van niet alleen je bril, maar ook je lenzen.

Wat is de samenstelling van de lens?Naast het belang van het weten van je oogwaardes, bevindt zich op de doosje contactlenzen ook informatie over de samenstelling van de lens zelf. Denk hierbij aan de hoeveelheid water en zuurstof in je lens. Lenzen kun je dan ook helemaal op de behoeftes van je ogen bestellen. Hoe meer vochtig je ogen zijn, hoe meer water er bij je contactlens hoort. Contactlenzen die een hoog watergehalte hebben zoals die van Coopervision, zorgen ervoor dat het vocht bij mensen die langdurig lenzen dragen sneller verdampt, dit zorgt ervoor dat het traanvocht vanuit het oog verdampt wordt. Je moet dan ook goed kijken naar de samenstelling van de lens.

Verschillende producentenNet zoals bij kleding of schoenen zijn de maateenheden bij verschillende merken anders. Dit is hetzelfde bij lenzen, daarom kan het voorkomen dat jouw metingen bij een andere opticien niet accuraat zijn. Zorg daarom altijd eerst voor een accurate meting voordat je contactlenzen bij een andere leverancier probeert.

De kostenContactlenzen zijn een voordelige manier om je weer goed te kunnen zien. Hierdoor hoef je je niet druk te maken om het overstappen van een bril op lenzen. Het is helaas wel spijtig dat lenzen en brillen vaak niet schadeloosgesteld door de zorgverzekeraar.

Als je overstapt op contactlenzen zal er een hele nieuwe wereld voor je openen. In het begin zal het natuurlijk wel wennen zijn maar aan het einde van de dag heb je er natuurlijk alles voor over om goed te kunnen zien. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor het laseren van je ogen, dit kost wel wat maar is het ook zeker waard!

3 Comments

 1. Wow, superb blog layout! How long have you ever been blogging for?
  you made running a blog glance easy. The total look of your website is wonderful, let alone the content!
  You can see similar here dobry sklep

 2. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share.

  Kudos! You can read similar art here: Sklep online

 3. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar blog here: Scrapebox List

Leave a Response