algemeenmake-uptipsvrouwen

Aandachtspunten voor een goede huidverzorging

Aandachtspunten voor een goede huidverzorging
529views

Een glanzende huid, een strakke huid, een soepele huid, je hebt alle verkooppraatjes vast wel eens langs horen komen. Maar wat voor soort verzorging is nou echt fijn voor je huid?

In dit artikel lees je alles over hoe je jouw huid en haar nog beter leert kennen, waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuw verzorgingsproduct, redenen waardoor je huid soms gevoeliger kan worden, en wat je kunt doen als je een gevoelig huidtype hebt.

Het maken van een keuze die past bij jouw huid

Vaak staan er testen online die je ondersteunen bij het bepalen van je huidtype, zoals deze test. Maar je hebt niet altijd een test nodig om te bepalen wat jouw huid nodig heeft; vaak weet je dit zelf al. Vermijd je bijvoorbeeld make-up producten die je niet eerst uit kunt testen op je pols, en raakt je huid geïrriteerd of uit balans wanneer je bepaalde soorten voedsel eet, of een nieuwe crème smeert die je niet eerder gebruikt hebt? Dan heb je waarschijnlijk met een gevoelige huid te maken. Lees hieronder waar je op kunt letten bij het kopen van nieuwe producten, en wat je kunt doen om een gevoelige huid een handje te helpen.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van nieuwe producten?

Wat jouw huid simpelweg kan verdragen is niet altijd wat het nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten producten beschikbaar, bijvoorbeeld producten die speciaal gericht zijn op het behandelen van de gevoelige huid, zoals de producten van Vichy normaderm. Maar ook komen anti-aging, herstel van de huidbarrière, en crème voor vette huid en/of acne aan bod. Hoe baan je je een weg door al deze mogelijkheden? En waar kun je het beste op zoeken? Op de site van HBB24 vind je allerlei verschillende typen huid- en haarverzorging, maar ook allerlei opties waar je je zoekresultaten door kunt filteren. Bijvoorbeeld of je product vrij is van dierproeven, en of het bepaalde allergenen bevat.

Wat veroorzaakt een gevoelige huid?

Terwijl we aanleg kunnen hebben voor een gevoelige huid, spelen vaak externe factoren een rol bij de ontwikkeling van een dunnere of drogere huid. Hierbij kun je denken aan omgevingstemperatuur, de schommelingen hierin, en de mate van luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid levert namelijk al gauw een droge huid op; smeer je huid dus extra goed in gedurende de wintertijden! Verder kun je denken aan bepaalde eetpatronen, maar ook je eigen stressniveau. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan en ben je vaak in de weer, dan kan het zijn dat je onderbewust met stress te maken hebt die je juist meer op fysiek niveau verwerkt. Dit kan een gevoelige en/of prikkelbare huid als gevolg hebben, of zelfs een vertraagd herstel van de huid.

Wat kan ik doen om mijn gevoelige huid te helpen?

Naast een dagelijkse verzorgingsroutine, is het belangrijk om te zorgen dat je de onderliggende oorzaken van jouw gevoelige huid aanpakt. Stel grenzen om je stress te verminderen, vermijd het eten van producten waarvan je het idee krijgt dat ze je huid niet ten goede komen (bijvoorbeeld producten die hoog zijn in suikergehalte, of rijk aan melk), en slaap voldoende uren per nacht. Je huid zal je dankbaar zijn!

5 Comments

 1. voluptas eveniet odio qui quam ut necessitatibus. voluptas iste doloribus sed ipsam quos fugit voluptatem recusandae est. quo nam velit quia ipsum tenetur ad eius omnis animi nihil eaque.

 2. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The overall look of your website is fantastic, as neatly
  as the content material! You can see similar here ecommerce

 3. eligendi dolorem incidunt beatae ut ea adipisci quia voluptatem cupiditate quod itaque laudantium optio unde recusandae explicabo. est ad ea et autem et hic distinctio.

 4. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar article here:
  GSA Verified List

 5. molestiae laboriosam aut qui non ipsa tempora consequuntur omnis nostrum ea ut quia rerum exercitationem quia dolor. quaerat occaecati voluptate facere saepe nesciunt maxime explicabo qui. et sit aper

Leave a Response