algemeen

Thuis ontspannen doe je zo!

388views

Geniet je ook zo van een beetje me time? Een gezichtsmasker op, een verfrissende crème, een hapje en drankje; laat het ontspannende avondje maar beginnen! Niet alleen in huis wil je de mogelijkheid hebben om jezelf volledig te kunnen ontspannen. Ook in de tuin moet er gelegenheid geboden worden om bij te komen van een drukke week op het werk. Er zijn verschillende manieren om van je tuin een heus resort te maken. Kies uit een van de vele loungesets voor in de tuin, combineer het met een (opblaasbaar) zwembad en zorg voor een parasol om enige schaduw te kunnen creëren. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je nog meer uit de tuin haalt!

Ontspannen in de tuin met comfortabele tuinmeubelen

De basis van een plek om te kunnen ontspannen in de tuin is een set goede tuinmeubelen. Je kunt de tuinmeubelen eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse webwinkels die ze tegenwoordig aanbieden. Kies je voor tuinmeubelen met een aluminium frame? Geef je de voorkeur aan tuinmeubelen van hout? Of ga je toch voor kunststof? Het voordeel van kunststof en aluminium is het feit, dat deze tuinmeubelen nauwelijks onderhoud vergen. De tuinmeubelen periodiek afnemen met een vochtige doek is voldoende. Bij houten tuinmeubelen kost het onderhoud hieraan meer tijd. Je zou de tuinmeubelen jaarlijks moeten schuren en lakken.

Combineer een loungeset met een zwembad

Op de warme zomerdagen wil je even heerlijk af kunnen koelen. Maak gebruik van een zwembad in de tuin! Je hebt hierbij keuze uit een opblaasbaar zwembad en een inbouwzwembad. Het voordeel van een inbouwzwembad is het feit, dat deze doorgaans veel duurzamer is. Daar waar een opblaasbaar model al snel kapot zal gaan. Andersom biedt een opblaasbaar zwembad het voordeel, dat deze veel goedkoper is in de aanschaf. Voor een paar tientjes heb je al een zwembad in de tuin staan. Vergeet het water niet regelmatig te vervangen, om zo een groene aanslag aan de binnenzijde van het zwembad te voorkomen!

Kies voor een gezellige bar of veranda in de tuin

Je haalt nog meer uit de tuin, wanneer je hier een leuke bar of veranda in plaats. Een houten veranda biedt je de mogelijkheid om tot laat op de avond buiten te blijven zitten. Je hebt geen last van de kou. Tegelijkertijd biedt de veranda bescherming bij een zomers buitje. Een bar is vooral gezellig, wanneer je samen met vrienden in de tuin wilt zitten! Neem er een wijntje en een hapje bij, praat gezellig bij en geniet van het mooie weer. Op internet vind je handige stappenplannen, waarmee je zelf houten constructies voor in de tuin kunt bouwen. Onder meer hardhout, douglas hout en steigerhout zijn populaire materialen voor deze constructies.

Naast een veranda of bar zou je ook een tuinhuis kunnen overwegen. Met een tuinhuis heb je altijd een plek om je terug te trekken met vriendinnen. Even geen last van je spelende kinderen, maar echte me time voor jou en je vriendinnen! Hartstikke gezellig, het hele jaar door.

Leave a Response