algemeen

Hoe test jij jouw parfum?

Hoe test jij jouw parfum?
325views

Veel mensen weten onderhand wel welke parfum ze wel en niet lekker vinden, maar wanneer er gezocht wordt naar een volledig nieuw geurtje, weten we eigenlijk allemaal net niet wat we moeten doen. Wrijf je over je polsen of juist niet? Spuit je de parfum achter je oor of is de hals toch een betere plek? Om voor eens en voor altijd duidelijk te scheppen in het vage fenomeen van het testen van parfum, is deze blog geschreven. Hier lees je uitgebreid hoe jij de volgende keer een nieuw geurtje moet testen zodat jij daarna zeker kunt zijn of die ene parfum echt iets voor jou is!

Tijd

Een term die vaak vergeten wordt wanneer het aankomt op het testen van een aantal nieuwe geuren is ‘tijd’. Het is erg belangrijk om het geurtje dat jij op het oog hebt op verschillende momenten op de dag te testen. De manier waarop een geur in jouw huid trekt, hangt namelijk af van jouw lichaamstemperatuur. En je raadt het al: die kan op verschillende momenten van de dag weer compleet anders zijn. Nou willen we niet meteen zeggen dat een parfum voor jou extreem anders ruikt om drie uur ’s middags ten opzichte van een tijdstip als acht uur ’s avonds, maar toch raden we je aan om serieus rekening te houden met het tijdstip, of beter gezegd de verschillende tijdstippen, waarop jij jouw nieuwe geurtje gaat testen.

Honger?

Ook het begrip ‘honger’ wordt vaak vergeten wanneer we een nieuw geurtje gaan proberen. Dat honger en jouw reuk op de één of andere manier samengaan, wist je misschien al, maar misschien is het ook compleet nieuw voor je. Bij deze: wanneer jij honger hebt, is jouw ruikorgaan op z’n scherpst. Dit fenomeen stamt af uit de tijd dat onze voorvaders nog moesten jagen en dus, net als vrijwel ieder dier op deze wereld, via de neus op zoek was naar een prooi. Ga je binnenkort dus parfum testen? Neem van te voren vooral even niets te eten!

Begeleiding

Tot slot willen we het nog graag even hebben over de begeleiding die er bij jou bijkomt kijken wanneer je parfum gaat testen. Als je bij bedrijven als Parfumdreams gaat kijken, merk je vrijwel meteen dat er een team vol specialisten klaar staat. Deze mensen hebben een enorme kennis en expertise op het gebied van geuren en parfums. Ga jij binnenkort dus wat geurtjes testen? Zorg voor een professionele begeleiding bij dat proces!

Leave a Response