tips

Black Friday, wat is het en hoe is het ontstaan?

318views

Black Friday, iedereen kent het als de dag waarop er naar hartenlust met heel veel korting kan geshopt worden. Sommige winkels breiden er zelfs een weekend of een hele week aan. Maar vanwaar komt Black Friday en hoe is het ontstaan? Lees verder voor leuke weetjes rond deze bekende shopdag!

Start van kerstaankopen

Black Friday is ontstaan in de Verenigde Staten. Het is daar de dag na Thanksgiving en dit wordt gevierd op de vierde donderdag van november. Op Black Friday, de dag erna hebben de meeste werknemers vrij om naar hartenlust te shoppen. Deze dag geeft het begin aan van het seizoen voor de kerstinkopen. Er wordt naar hartenlust geadverteerd door veel winkels en sommige winkels openen zelfs ‘s nachts al de deuren. Vaak staan er dan al rijen mensen aan te schuiven om de strafste kortingen te kunnen scoren. 

Minder sensatie in België en Nederland

Black Friday is dus ontstaan in Amerika maar is met de loop der jaren natuurlijk ook overgewaaid naar Europa. Hoewel de sensatie hierrond minder is in België en Nederland, beginnen de acties de laatste jaren toch straffer te worden. Steeds meer winkels doen mee aan deze deze dag en sommigen breiden er zelfs een weekend of een week aan. Dit wordt dan de Black week genoemd. Een hele week lang shoppen met korting, op alles wat je maar kan bedenken! Ideaal wanneer je net alleen of bent gaan samenwonen!

Kortingen met een reukje aan

Helaas wordt er door winkels van deze acties wel eens geprofiteerd. Klanten denken dat ze gigantische koopjes doen, terwijl winkels kort voor deze Black Friday de prijzen van bepaalde producten optrekken om dan ‘korting’ te kunnen geven op deze dag. Op die manier denken mensen vaak dat ze heel veel geld bespaart hebben terwijl het product evenveel kost dan een paar weken daarvoor. Gelukkig gebeurt dit niet in elke winkel en kan je ook echt wel straffe koopjes doen deze vierde vrijdag van de maand.

7 Comments

 1. Wow, wonderful weblog structure! How long have you been running a blog for?
  you make blogging look easy. The full glance of your website is great, let alone the content!
  You can see similar here sklep internetowy

 2. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking
  and checking back often! I saw similar here:
  Najlepszy sklep

 3. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any
  please share. Thank you! You can read similar
  blog here: Dobry sklep

 4. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thanks! You can read
  similar text here: Sklep internetowy

 5. Hey! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you! I saw similar text here:
  Scrapebox List

 6. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Kudos! I saw similar art here: Backlink Building

Leave a Response