algemeen

Tips voor in de babykamer

288views

Tijdens het inrichten van een babykamer moet je aan verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld er moet voor gezorgd worden dat het licht in de babykamer niet te fel is. Dit kan de rust van de baby verstoren. Je kunt het beste een nachtlampje gebruiken voor de nachtrust als je eventjes in de babykamer bent of een projectielamp, zodat je kindje rustig in slaap kan vallen.

Tip 1: baby’s moeten echt rusten

Daarnaast zorgen de kleur van je behang en muren ervoor of jouw kindje in een rustgevende omgeving ligt. Daarom is het belangrijk dat er gekozen wordt voor lichte, zachte kleuren en dat er accessoires liggen zoals leuke dieren of een speelkleed waar jouw kindje later op kunt spelen.

Tip 2: denk ook aan jezelf

Jij als ouder gaat natuurlijk de babykamer inrichten, maar de mama’s (en papa’s) zijn diegene die voor de kindjes zorgen in de kamer. Het is handig als je ook spullen in de babykamer legt die jij zelf als ouder nodig kunt hebben. Zoals een comfortabele stoel met kussentjes en een kleedje bij bijvoorbeeld het voeden. Je kunt ook een tafeltje aanschaffen om een glaasje water neer te leggen of de speen. Denk ook van tevoren aan de inrichting aan de plaatsing van meubels. Het is makkelijker om de kledingkast dicht bij de commode te plaatsen zodat je niet de hele tijd naar de andere kant van de kamer hoeft te lopen bij het omkleden.

Tip 3: je moet vooruit denken

Het is natuurlijk leuk om iets wat baby’s leuk vinden op de muur te schilderen, maar voordat je het weet is je baby al 4 en wil hij een stoerdere kamer. Het is beter als je de babykamer zo inricht op een manier waarin jouw kind kan slapen ook wanneer hij 4 is. Tenzij je het niet erg vindt om de kamer opnieuw in te richten na een paar jaar dan kan je daar natuurlijk voor kiezen. Tijdens het inrichten van de babykamer is het het beste om gebruik te maken van neutrale kleuren als mint en lichtpaars op de muren. Voor de finishing touch kan je ook accessoires zoals muurstickers babykamer of voor een jongen: muurstickers jongenskamer op de muur plakken of een knuffel, leuke nachtlampen, een groeimeter of creative letterslingers in de babykamer leggen.

Tip 4: veiligheid

De belangrijkste tip is veiligheid. Een babykamer moet natuurlijk erg veilig zijn voor een baby.

De beste temperatuur voor een kind ligt tussen de 16 en 18 graden en de kamer moet continu geventileerd worden. Als je zeker wilt zijn van de temperatuur kan je een thermometer plaatsen in de kamer.

Je moet niet zelf schilderen wanneer je zwanger bent. De dampen die bij het verven ontstaan zijn schadelijk voor zwangere vrouwen en dus ook voor de baby. Vraag of iemand anders dit voor jou kan doen. Het is beter om de kamer te verven dan behangen, want het lijm van behangen is giftig en gevaarlijk wanneer de baby hieraan gaat zitten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het babybedje niet in de buurt van een warmtebron staat, hang gordijnen op zodat niet te veel zon binnenkomt. Hiermee wordt voorkomen dat je baby niet te snel oververhit raakt.

Leave a Response