lifestylemake-uptips

3 tips voor een stralend gebit.

3 tips voor een stralend gebit.
243views

Al die mensen met stralende witte tanden op televisie en dan denk je: dat wil ik ook wel, hoe doen ze dat toch? Zoals je waarschijnlijk zelf ook al weet, is er veel gefotoshopt of hun tanden zijn gebleekt. Kun je dan geen stralend gebit behouden zonder je tanden te bleken? Zeker wel. Het is logisch dat je vaak dagdroomt over het hebben van een stralend gebit, maar je wilt het niet laten bleken. Dit hoef je ook helemaal niet per se te doen. Je kunt namelijk helemaal zelf zorgen voor een stralend gebit. Met een goede dagelijkse mondverzorging kom je al een heel eind. In dit artikel deel ik 3 tips met je voor een stralend gebit.

  1. Elektrische tandenborstel

Heb je nog een ‘normale tandenborstel’, dan verzorg je jouw gebit helaas niet optimaal. Natuurlijk is het tanden poetsen met een normale tandenborstel beter dan het helemaal niet poetsen van je tanden, maar je kunt het altijd beter doen. Als jij gaat voor een verbetering ten aanzien van de verzorging van je gebit, kun je het beste gaan voor een elektrische tandenborstel. Waarom een elektrische tandenborstel een betere keuze is dan een normale tandenborstel? Een elektrische tandenborstel is in staat om poetsbewegingen te maken die je niet kunt maken met een normale tandenborstel. Ook zorgt de elektrische tandenborstel sneller voor het verminderen of zelfs verwijderen van tandplak. Als je voor de meeste resultaat wilt kun je het beste een whitening opzetborstel gebruiken. Wil je het beste van het beste, gebruik dan eerst een tandenstoker voordat je je tanden gaat poetsen. Door gebruik te maken van tandenstokers, verwijder je het vuil tussen je tanden en die kun je vervolgens helemaal wegpoetsen door gebruik te maken van een elektrische tandenborstel.

  1. Tandenragers

Oké, dus een elektrische tandenborstel is van groot belang als het gaat om een stralend gebit. Toch is dit niet het enigste wat van belang is. Behalve het tandenpoetsen zelf, is het ook belangrijk om gebruik te maken van een hulpmiddel. Ga bijvoorbeeld voor tepe ragers. Hiermee houd je niet alleen het gebit gezond, maar ook het tandvlees. Het voordeel van tandenragers is dat zij erin slagen om vuil en bacteriën te verwijderen. Dit is mogelijk doordat de rager zich beweegt tussen de ruimtes van de tanden.

  1. Flosdraad

Ten eerste is het dus verstandig om over te stappen op een elektrische tandenborstel, omdat je zo op plekken kunt poetsen waar een normale tandenborstel niet kan komen. Ten tweede is het verstandig om gebruik te maken van tandenragers, omdat je zo allerlei overblijvende vuiltjes en bacteriën kunt verwijderen en als derde is er ook nog een mogelijkheid om gebruik te maken van flosdraad. Als je liever je tanden flost dan het gebruiken van een tandenstoker, is dit een goede optie. Ook een flosdraad levert een goede bijdrage voor een stralend gebit. Logischerwijs verwijdert flosdraad ook vuil en bacteriën, maar het gebruik van flosdraad biedt nog een ander voordeel: het verwijdert tandplak. Tandplak zorgt voor een gelige aanslag op de tanden, dus als dit laagje verwijderd wordt houd je wittere tanden over. Zoals je ziet is ook flosdraad een prima optie voor het behouden van een stralend gebit.

Leave a Response