mode

Satijn is de nieuwste mode!

satijn
272views

Satijn is overal te zien, in kleding, tafelkleden, bed lakens of gordijnen. Maar wat maakt satijn zo populair en wat is het nou eigenlijk? In deze blog worden de belangrijkste onderwerpen rondom satijn besproken. Zo kan jij je aansluiten op de trend met voorkennis.   

Wat is satijn? 

Veel mensen denken dat satijn een stof is echter is dit niet zo. Satijn is een weeftechniek. De garen zijn heel dicht op elkaar geweven waardoor er een soepel en glanzende stof ontstaat.  Satijn wordt gemaakt van minimaal 200 draden per inch. De techniek is arbeidsintensief waardoor de prijs ook vaak wat hoger ligt dan bij andere stoffen. De weeftechniek wordt vaak vergeleken met een zijden stof. Zijde is wel een materiaal. Het is dus goed om in de voorschriften van een product te kijken van welke stof het satijn is gemaakt. Dit kan van zijden maar ook van synthetisch polyester zijn gemaakt. Zo kunnen winkels je verleiden met een satijnen stofje. Doordat mensen er geen kennis over hebben betalen consumenten extra als er satijn op het kaartje staat. Dit is niet altijd terecht. Pas dus goed op bij het kopen van satijnen producten.  

Voordelen van satijn 

Door de weeftechniek voelt het satijn zacht aan. De satijnen producten glanzen waardoor het luxe uitstraalt. Er zijn ook verhalen te lezen over dat een satijnen kussensloop bijvoorbeeld goed zou zijn voor je huid en haar. Dit komt door de satijnbinding. Het satijn is daarnaast ademend en vocht absorberend. Dit is dus ideaal voor elk seizoen. Verfrissend in de zomer maar warm in de winters. Een ander groot voordeel is dat de satijn heel fijn is, het staat ook bekend als kreukvrij. Dit scheelt weer tijd om te strijken, ideaal! 

Populaire satijnen producten 

Satijn is er in veel vormen en maten. De satijnen dekbedovertrekken zijn erg populair, een bijpassende kussensloop ook. Daarnaast zijn satijnen kledingstukken ook in elke winkel te zien. Zo kan de hele familie in een satijnen pyjama in een satijnen bed liggen. De man in een satijnen huispak  heren en de kinderen in een satijnen kinderpyjama. Ook zijn de satijnen jurken voor vrouwen helemaal geweldig. Ze kunnen chique worden gestyled met hakken en een colbert of juist heel stoer met laarzen en een lerenjasje. Kortom genoeg opties.  

Leave a Response