tips

Lees hier hoe je gedisciplineerd met je goede voornemens om gaat!

doel
248views

Het nieuwe kalender jaar is nu echt een feit. Na het nieuwjaarsfeest is het uitbrakken geblazen en is het tijd om aan de bak te gaan met alle goede voornemens. Het hebben van goede voornemens is ontzettend goed, maar wat eigenlijk nog beter is deze daadwerkelijk uitvoeren. Gedisciplineerd er mee bezig gaan is het lastigste van allemaal. In deze blog helpen we jou graag een handje in dit nieuwe jaar.  

Wees realistisch en stel goede doelen 

De tijd vliegt razendsnel voorbij. Zeker wanneer je een druk sociaal- werkleven hebt is er altijd wel iets te doen op een dag. Daarnaast leven we ook in een tijdperk waar de angst heerst om alle leuke dingen te missen. Dit noemt men ook wel ‘FOMO’, fear of missing out.  

Ten eerste is het ontzettend belangrijk om alle goede voornemens op een rijtje te hebben. Hoe kijk je bijvoorbeeld terug naar het afgelopen jaar? Zijn er dingen die je anders had willen doen, misschien had je veel stres of heb je niet voldoende gesport. Zodra je een hele waslijst met dingen hebt gemaakt heb je een beetje een beeld waar je naar toe wil gaan. Vervolgens is het verstandig om deze punten te categoriseren en een urgentie niveau aan te plakken. Want zeg nou zelf, het moet wel realistisch zijn om in een jaar allemaal te doen. Dus stel realistische doelen op, maar niet te veel! 

Begin van het jaar is een goede nulmeting om met je goede voornemens aan de slag te gaan. Wees daarom discreet en maak duidelijk afspraken met je zelf.  

Eventuele goede voornemens: 

  • Gezondere levensstijl (meer sporten en gezonder eten) 
  • Gitaar leren spelen 

Gewoon doen! 

Nu is het van belang dat je een keerpunt maakt in je leven en de eerste stappen gaat zetten om activiteiten rondom de goede voornemens te implementeren in je dagelijkse routine. Denk aan het aanmelden bij een sportschool, benaderen van een arts, een vakantie boeken, pakje sigaretten weggooien ga zo maar door! Voorbeeld: stel je wil graag een instrument leren bespelen. Zorg dan dat je elke dag om een bepaald tijdstip minimaal 10 minuten gaat oefenen. Op een gegeven moment zit het in je systeem en gaat alles automatisch. 

Doe wekelijks een evaluatie 

Verder raden wij jou aan om iedere week een evaluatie te doen in hoeverre je bezig bent geweest met je doelen. Je kan hiermee je doelen eventueel bijstellen en kijken waarom iets wel of niet is gelukt.  

Leave a Response