lifestyletips

Zo voel jij je topfit na een late avond

Zo voel jij je topfit na een late avond
325views

Ben jij een echt feestbeest? De hele avond dansen op harde muziek, socialiseren en cocktails. Klinkt dat als een gezellige avond voor jou? Dan heb jij vast wat aan enkele tips voor het doorkomen van de volgende dag. Late avonden kunnen impact hebben op je lichaam, daarom is het goed om voor jezelf te zorgen. Lees hier meer over wat je kunt doen om je fit te voelen.

Op de avond zelf

Mocht je snel last krijgen van je oren dan is het wijs om oordopjes aan te schaffen. Mocht je naar een festival gaan dan kun je die vaak ook kopen. Geluid kan zeer schadelijk zijn en ervoor zorgen dat je de dagen erna er nog last van hebt. Geef je zelf een feestje? Houd dan ook rekening met het geluid. Of geven je buren een feestje en lig je hier wakker van? Dan kun je de geluidsoverlast buren meten. Zorg ook dat je op een feestje voldoende water op de avond zelf drinkt.

Eten en drinken

Na een late avond zul je de volgende dag merken dat je niet zo fit bent. Daarom is het belangrijk om goed te eten en te drinken, en dan bedoelen we geen koffie. Koffie zorgt voor hydratatie, drink daarom gewoon water. Minstens twee liter water drinken zal je een stuk beter laten voelen. Zorg ook voor een maaltijd met proteïnen en vitaminen, dit kan jouw lichaam goed gebruiken. Voor sommigen is een vette maaltijd de go-to, maar anderen moeten er niet aan denken. Mocht je geen hap naar binnen krijgen, kies dan voor een licht verteerbaar ontbijt zoals crackers.

Rust nemen

Rust is misschien wel één van de belangrijkste manieren om je beter te voelen. Korte nachten word je namelijk alleen maar chagrijnig en moe van. Zorg er daarom voor dat je minimaal acht uur slaap hebt, en als je vroeg in de ochtend thuis komt kun je ook wat korter slapen als je liever niet overdag de hele tijd in je bed wil liggen. Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de avond wat eerder naar bed toe te gaan. Vind je het lastig om in slaap te vallen in de avond? Neem dan een warme douche, je spieren ontspannen hierdoor en daarna zul je je nog beter voelen.

Beweging

Ben je helemaal uitgeslapen en voel je je nog steeds niet helemaal fit? Neem wat extra vitamines en zorg voor wat beweging. Je zult misschien geneigd zijn om juist thuis op de bank te blijven liggen, maar als je wat buitenlucht krijgt zul je je beter voelen. Ga een rondje wandelen of even fietsen zodat je toch nog wat beweging hebt gehad.

Conclusie

Om je weer helemaal de oude te voelen dien je gezond te eten, voldoende water te drinken en rust te nemen. Zorg ervoor dat je het op de avond zelf niet te gek maakt, houd dus rekening met het geluid en de tijden. Schep buiten een luchtje, maak een wandeling en je voelt je zo weer topfit.

1 Comment

  1. Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The
    overall look of your website is wonderful, as neatly as the content material!
    You can see similar here sklep online

Leave a Response