tipsvrouwen

Haar wassen? Hier moet je aan denken!

Haar wassen Hier moet je aan denken
302views

Je haar wassen. Het is iets wat bijna iedereen zonder nadenken doet. Van huis uit heb je geleerd hoe en wanneer je het moet doen. Daardoor pakken de meeste mensen het ook heel verschillend aan. De één wast iedere dag haar haren en de ander doet dit slechts één keer per week. Sommige mensen gebruiken nooit shampoo en de ander het liefst iedere keer én ook nog eens conditioner erbij. Bestaat er een goede of foute aanpak? Niet per se. Wel zijn er enkele dingen waar je beter rekening mee kunt houden als je je haar gaat wassen. Deze dingen zijn universeel. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat jij jouw haar nóg beter weet te verzorgen.

Schaf de juiste producten aan

De meeste vrouwen gebruiken enkel haarverzorgingsproducten die op dat moment in de aanbieding zijn. waarom zou je immers veel geld uitgeven aan haarproducten? Er is toch geen verschil tussen shampoo van een A- of B-merk? Als je dit denkt, heb je het goed mis. Het is niet voor niets dat kappers alleen gebruik maken van de meest kwalitatieve producten. Wanneer je de verkeerde producten gebruikt, kan je het haar onnodig en ongewild uitdrogen en misschien zelfs beschadigen. We snappen dat het heel verleidelijk is om goedkope producten aan te schaffen, maar op de lange termijn zal dit echt heel veel schelen voor je haar. In goedkopere shampoos zitten namelijk vaak stoffen die het haar kunnen beschadigen.

Wil je goede haarverzorgingsproducten kopen? Let dan met name op het type haar dat je hebt. Weet je dit niet? Vraag dit dan na bij de kapper. Kies vervolgens voor een merk die verschillende soorten shampoos verkoopt voor de diverse haartypes. Denk bijvoorbeeld aan Kérastase shampoo. Zo weet je zeker dat je je haar op de juiste manier verzorgd en geeft wat het nodig heeft.

Niet te vaak wassen

We staan bijna dagelijks onder de douche. Dit betekent echter zeker niet dat je ook dagelijks het haar moet wassen. In tegendeel zelfs. Te vaak je haar wassen is het slechtste wat je kunt doen. Er zijn zelfs steeds meer vrouwen die hun haar helemaal niet meer wassen en het enkel reinigen met natuurlijke producten. Toch wordt vaak het argument gegeven dat het haar zo snel vet wordt als het niet dagelijks wordt gewassen. Bijzonder genoeg hou je dit zelf in stand door het te blijven wassen. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet zal worden.

Probeer daarom langzaam te verminderen. Doe dit door eerst drie á vier keer per week de haren te wassen en langzaam af te bouwen naar één tot maximaal twee keer per week. Na een dagje strand of zwembad mag dit natuurlijk best een keertje extra.

Spoel shampoo altijd goed uit

Ben jij iemand die altijd haast heeft en daardoor regelmatig tijdens het afdrogen nog wat shampoo in het haar ziet zitten? Probeer er dan voortaan echt op te letten dat je alle beetjes goed uitwast voordat je onder de douche vandaan stapt. Als je verzorgingsproducten niet goed uitspoelt, kan dit het haar sneller vet maken. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Leave a Response