lifestyle

Hoe maak ik mijn huis Feng Shui? 

253views

Woon jij ook in een rommelig huis en ervaar je vaak chaos en stress? Dan is Feng Sui de oplossing om wat meer orde en positieve energie in je leven te krijgen! Nu denk je vast: wat is Feng Shui en hoe pas ik dat toe in mijn woning? Gelukkig leggen wij je alles uit in deze blog en helpen wij jou een handje om een positieve Chi te creëren.  

Wat is Feng Shui? 

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die al duizenden jaren oud is. Wat ten grondslag staat bij deze denkwijze is, dat je invloed kunt uitoefenen op je eigen gevoel, geluk maar ook je leefomgeving. Alles staat namelijk met elkaar in balans. Een grote oorzaak waardoor jij je misschien chaotisch voelt, is door bepaalde chaos in je huis of op je werk. De uitspraak is bijvoorbeeld niet voor niets: a clean desk is a clean mind.  

Tip 1. Fiks kleine dingen, die voor grote irritaties zorgen 

Heb je losse plintjes in huis? Vlekken op de keukenkastjes of op het laminaat? Misschien schimmel op het plafond of een keuken die nog steeds smerig is van het kokkerellen? Deze aspecten zorgen mentaal voor grote ergernissen. Om voor een goede Feng Shui in huis te zorgen, is het belangrijk deze kleine dingen op te lossen en grote irritaties te voorkomen. Is het te veel om op te noemen? Schakel dan hulp in van mensen om je heen. Er is vast wel een goede vriend (in), familielid die je wil hepen. Kom je erachter dat de vieze vloer echt niet meer kan en dus aan vervanging toe is? Dan is er vast wel een pvc vloer aanbieding bij diverse aanbieders en waar je een ondervloer kopen kunt.  

Tip 2. Focus op knusheid en ontspanning 

Om een positieve Feng Shui in huis te krijgen is van belang om je goed te focussen op knusheid en ontspanning. Richt bijvoorbeeld je huis in met objecten die de knusse sfeer bevorderen. Denk aan mooie planten, decoraties, zachte kussens. Denk ook na over comfortabele meubels waar je heerlijk op kunt wegdromen.  

Tip. 3 Bepaal het hart van je woning 

Tot slot is het van essentieel belang om te bepalen waar het centrum van je woning is. Dit wordt ook wel het hart van je huis genoemd. Is het de slaapkamer, woonkamer of misschien zelfs de keuken? Focus dus vooral op deze ruimte wanneer je je woning Feng Shui wilt maken.  

Wanneer je deze stappen goed op orde hebt, zullen ongetwijfeld een groot deel van de chaos verminderen. 

Leave a Response