tipsvrouwen

4 tips voor een dagje wellness in eigen huis

4 tips voor een dagje wellness in eigen huis
287views

Wat is er nu fijner dan een bezoekje aan de spa? Een saunaatje pakken, jezelf laten masseren, relaxen in het bubbelbad: na afloop voel je je als herboren! In onze drukke maatschappij is dat meer dan welkom. Toch is het niet altijd mogelijk om naar de spa te gaan. Bijvoorbeeld omdat het financieel minder lekker uitkomt deze maand of omdat je simpelweg geen zin hebt om een eind te reizen. Dat neemt niet weg dat minimaal één keer in de maand heerlijk relaxen en genieten van een echte wellnessroutine heel goed voor je kan zijn. Belangrijk om fysiek en mentaal scherp te blijven. Gelukkig kan dit ook gewoon in je eigen huis. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Maak dan gebruik van de volgende vier tips.

1.      Plan de gehele dag vrij

Heb je een zeer veeleisende baan en/of een druk gezin? Dan is het vast lastig om eens een hele dag niets te doen. Wel heel belangrijk om mentaal fit te blijven. Het is goed om af en toe aan jezelf te denken en simpelweg ‘nee’ te zeggen. Laat je niet leiden door de verwachtingen of meningen van anderen, maar plan eens een hele dag compleet vrij. Geen verplichtingen, de dag helemaal zelf indelen.

Doe op die dag alle dingen waar jij van geniet. Niet alleen op het gebied van beauty. Eventueel ook op het gebied van entertainment. Denk bijvoorbeeld aan het kijken naar voetbal als je hier normaal geen tijd voor hebt. Je wil wedden op sport? Dan is dit hét moment om er eens goed voor te gaan zitten. Deel deze tijd precies zo in als jij dat wilt. En geloof ons, tijdens het voetbalkijken kun je heerlijk genieten van jouw beautyroutine. Denk aan een verzachtend voetenbadje of maskertje.

2.      Probeer DIY’s uit

Op YouTube en beautysites kan je ontiegelijk veel DIY’s vinden. Bijvoorbeeld voor het kleuren van je haar, het verzachten van je handen en voeten, verminderen van een onzuivere huid, enzovoorts. Meestal kom je er niet aan toe om dit uit te proberen. Nu heb je echter alle tijd om met deze DIY’s aan de slag te gaan. Kijk de filmpjes, lees de instructies, haal eventueel de benodigdheden aan huis en ga aan de slag. Zo volg je je eigen beautycursus online en weet je straks nog veel beter hoe je je lichaam moet verzorgen.

3.      Samen met je partner

Heb je een partner? Dan is het ook leuk om deze dag eens samen vrij te plannen. Daag hem of haar uit om ook een maskertje mee te doen en masseer elkaar. Zo creëer je niet alleen voldoende relaxmomentjes, maar ook nog eens extra quality time. Dat geeft niet alleen je lichaam een boost. Ook je relatie.

4.      Plan iedere dag een beautymomentje

Is het vrijwel onmogelijk om regelmatig een dag volledig vrij te plannen? Probeer dit dan te beperken tot dagelijks een klein beautymomentje. En daarmee bedoelen we niet het opdoen en afhalen van make-up, maar echt een momentje voor jezelf. Een rustmomentje. Bijvoorbeeld met een gezichtsmasker of een voetenbadje in de tuin. Me-time is ontzettend belangrijk. Voor jou én je omgeving. Een gelukkige vrouw en moeder is goud waard.

Leave a Response