tips

basisopleiding nagelstyliste

styliste
287views

Heb jij altijd al een professioneel nagelstyliste willen worden? Door een basisopleiding als nagelstyliste te volgen kun jij het vak eigen worden. Na de basisopleiding nagelstyliste ben jij er klaar voor om in de nagelbranche aan het werk te gaan of klaar om voor jezelf te beginnen.

Wat is een nagelstylist?

Een nagelstylist is goed in het creëren van mooie nagels. Nagels kunnen worden verlengd, of afgekloven nagels kunnen worden gecamoufleerd of worden verstevigd. De nagelstylist zorgt ervoor dat de kwaliteit van de nagel wordt verbeterd. Dit kaan door het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of het lakken van nagels met eventuele versieringen. Een nagelstylist heeft oog voor wat de klant wil, denk aan speciale gelegenheden. 

Nagelstylist worden

Voor het uitoefenen van het beroep van nagelstyliste heb je geen speciale opleiding nodig. Belangrijk is dat je klanten tevreden zijn met het resultaat, het draait om vakmanschap. Als basis kun je de opleidingen schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen volgen. Wanneer je je echt wil specialiseren op het gebied van nagels wordt er een basisopleiding nagelstyliste aangeboden of eventuele cursussen. Wil je alleen hulp voor het aanbrengen van kunstnagels door middel van gel of acryl, of wil je graag beter worden in het lakken of versieren van nagels. 

Wat verdient een nagelstylist?

Het loon van een nagelstylist in loondienst ligt gemiddeld tussen de €1400 en €2600 bruto per maand. Dit kan hoger uitvallen wanneer je zelfstandig werkt en goed bent in je werk. Het is mogelijk elders te werken, een volledig eigen ruimte te hebben of een ruimte te huren. Hierbij komen natuurlijk ook kosten bij kijken, denk aan het interieur maar ook de vaste kosten zoals materialen, stroom en belastingen. Hetgeen wat je uiteindelijk zal verdienen hangt af van de markt, hoe snel je klaar bent met een klant en de concurrentie in je regio. 

Leave a Response