tips

Een inloopkast creëren met een schuifwand op maat

Een inloopkast creëren met een schuifwand op maat
269views

Voor velen is het toch wel een droom dankzij de luxe uitstraling: een inloopkast. Dankzij de open ruimte wordt een inloopkast een stijlvolle opbergruimte voor kleding, schoenen, jassen, tassen en accessoires. Met een inloopkast kom je nooit meer ruimte tekort! Wist je dat je zelfs een kleine ruimte om kan toveren tot een prachtige inloopkast? Veel mensen denken dat een inloopkast ten koste gaat van loopruimte, maar een schuifwand op maat biedt uitkomst, zelfs voor de kleinste woningen!

Waarom een schuifwand op maat?

Een inloopkast komt het beste over wanneer er veel ruimte is. Doordat de kleding die in een inloopkast vaak donker is gaat er veel licht verloren. Dat is dan ook de reden dat inloopkasten lichte kleuren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan witte kasten of lichtgekleurde details. De ruimte lijkt daardoor optisch groter.

Natuurlijk licht geeft uiteraard de beste resultaten. Om te voorkomen dat een inloopkast ook echt een kast wordt, kun je ervoor kiezen om een schuifwand op maat te laten maken. Daardoor komt er meteen meer licht in de kamer en wordt er direct meer ruimte gecreëerd. 

Afsluiten van een ruimte

Een extra berging is heel handig en ziet er netjes uit, maar je wilt deze natuurlijk wel aan het oog kunnen onttrekken wanneer je dat wil. Met een schuifdeur houd je meer ruimte over, omdat de deur niet naar binnen of naar buiten zwaait. Je kan de ruimte zo gemakkelijk afsluiten van andere ruimtes en behoudt tegelijkertijd een ruimte doorgang.

Maak ‘m persoonlijk

De tijd van standaard schuifwanden zijn voorbij. De meeste aannemers kunnen een schuifwand op maat en helemaal naar wens maken. Een schuifwand of schuifdeur die op maat gemaakt is voorkomt dat je open gaten, kieren of loze hoeken overhoudt. De stijl kies je zelf: ga je voor industrieel, landelijk, klassiek of juist modern? Wil je een schuifwand met een robuuste look, of juist een heel strak ontwerp met een ingebouwde spiegel? De combinaties tussen stijlen, materialen en extra voorzieningen zijn eindeloos. Daardoor is er altijd wel een schuifdeur die perfect bij jouw woning past.

2 Comments

 1. Wow, superb blog layout! How lengthy have you been blogging
  for? you make blogging look easy. The entire look of your website is fantastic, as smartly as the content!
  You can see similar here najlepszy sklep

 2. Good day! Do you know if they make any plugins to
  assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get
  my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Thank you! You can read
  similar text here: Link Building

Leave a Response