tipsvrouwen

Het verschil tussen zonnebrandcrème voor gezicht en lichaam

Het verschil tussen zonnebrandcrème voor gezicht en lichaam
173views

Dat het belangrijk is om jezelf regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème, is ondertussen bij veel mensen bekend. Zeker omdat de kracht van de zon door de schonere lucht die we hebben dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden ook veel sterker is en de kans op schade aan de huid groter is geworden. Wat echter vaak vergeten wordt is dat je gezicht veel meer te maken heeft met de zon dan delen van je lichaam als je bijvoorbeeld in badkleding rondloopt. Om die reden is er ook een verschil in de manier waarop je met zonnebrandcrème moet omgaan. Bekijk hier de meest kwalitatieve zonnebrandcrème volgens een dermatoloog die juist geschikt is voor het gezicht.

Je lichaam

Je lichaam is in veel gevallen bedekt. Ook als je in het voorjaar of in de zomer met korte mouwen buiten loopt dan is het grootste gedeelte van je lichaam bedekt. Als je echter naar een zwembad gaat of naar het strand dan is de keuze voor badkleding snel gemaakt. Je stelt daarmee wel je lichaam dat normaal bedekt is bloot aan de schadelijke straling van de zon.

Een goede reden om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van een zonnebrandcrème met een sterke beschermende factor. In de meeste gevallen kan je dit prima opvangen met een factor 30 omdat je dan 30 keer zolang in de zon kan zitten dan je normaal zonder bescherming zou kunnen. Wel is het zaak om regelmatig te blijven smeren en hierbij is het advies van veel dermatologen om dit om de twee uur te doen.

Je gezicht

Voor je gezicht ligt de situatie rond de kracht van de zon wat ingewikkelder. Je gezicht is namelijk veel langer blootgesteld aan het zonlicht dan de rest van je lichaam. In ons land zijn we niet gewend om een bescherming zoals een grote zonnehoed te dragen die je gezicht op een andere manier beschermd dan alleen met zonnebrand. Daarom is het verstandig om voor je gezicht een andere zonnebrandcrème te gebruiken.

Hierbij hoef je niet direct aan een hogere factor te denken maar kan je bijvoorbeeld denken aan een crème die ook allerlei ingrediënten heeft die helpen om de schade van de zon te beperken en er op die manier zorg voor draagt dat je huid zich ook kan herstellen na een dag in de zon. Een goed voorbeeld hiervoor is bijvoorbeeld een zonnebrandcrème waarbij er antioxidanten zijn toegevoegd.

Huidverzorging

Naast de voordelen van een goede zonnebrandcrème die speciaal voor je gezicht is ontworpen kan je dus ook direct je huid verzorgen als je deze zonnebrand gebruikt. Daarbij is het gebruik van speciale voedingsstoffen voor de huid dus een goede aanrader. Maar je kunt op meerdere manieren je huid verzorgen en toch genieten van de zon. Bekijk deze website voor meer informatie over huidverzorging. Hiermee kan je zien wat je moet doen om een gezonde huid te krijgen of om deze huid gezond te houden.

Leave a Response