tips

Een waterontharder kopen voor mooier haar

800views

Een waterontharder kopen zorgt ervoor dat jouw haar mooi blijft. Wanneer je mooi lang haar hebt ben je hier zuinig op. Ook wanneer je jouw haar verft of blondeert kan je haar poreus zijn. Je wil hier dan ook zorgvuldig mee omgaan. Een waterontharder maakt het water zachter waardoor dit vele malen beter is voor je haar en dient het veel minder schade toe. Wist je dat kalk een laagje kan vormen op je haar? Hierdoor kan jouw haar minder goed ademen en is de kans op haarbreuk veel groter. Ook zorgt ophoping van kalk op je haar dat dit een rare kleur kan krijgen. Hierdoor ga jij weer in de weer met haarverf wat ook weer slecht is voor je haar. Om je mooie lokken de beste verzorging te geven kun je een waterontharder kopen.

De installatie van een waterontharder

Wil je een waterontharder kopen? Dan wil je natuurlijk ook weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Bij een waterontharder kopen hoort ook de installatie. Dit zal vakkundig worden uitgevoerd nadat de bestelling is geplaatst. Na de installatie kun je, afhankelijk van het soort waterontharder dat je hebt uitgekozen, genieten van zacht water. Dit zal je direct merken wanneer je jouw handen gaat wassen of de afwas doet. Je kunt bijna niet wachten op ’s avonds onder de douche te springen met dit zachte water. Een waterontharder wordt in de meterkast geplaatst dus het is raadzaam om deze op te ruimen en vrij te maken voor de installatie.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder kopen kent vele voordelen, maar hoe werkt een waterontharder precies? Er zijn 4 verschillende werkingen van een waterontharder. Zo heb je de magnetische wijze maar ook filtratie, omgekeerde osmose en op basis van ionenuitwisseling. De meest voorkomende versie is die op basis van ionenuitwisseling en is daarnaast ook de goedkoopste. Wat een waterontharder doet is voor een groot deel de kalk uit het water verwijderen. Kalk zorgt ervoor dat het water harder wordt. Door kalk te verwijderen krijg je dus zacht water. Daarnaast kun je kiezen voor een waterontharder die tijd gestuurd, volumegestuurd, tijd- en volume gestuurd of proportioneel tijd- en volume gestuurd is. Wanneer je kiest om een waterontharder te kopen kun je kijken welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Zitten er nadelen aan een waterontharder kopen?

Na waterontharder kopen, kent dit vele voordelen waar je van kunt profiteren. Ook kan een waterontharder nadelen geven voor sommige. Zo is het bijvoorbeeld niet heel goedkoop om een waterontharder aan te schaffen en dient de ontharder ook periodiek te worden onderhouden tegen een prijskaartje. Hier kun je wel de voordelen tegenover zetten die op den duur ook weer zorgen voor geldbesparing. Daarnaast kan het zijn dat jouw waterontharder geluid maakt. Wanneer je deze in de meterkast laat installeren zal je er doorgaans weinig last van hebben als je bijvoorbeeld boven slaapt. Maar het is wel handig om rekening mee te houden. Ook moet de ontharder kunnen worden aangesloten op een afvoer en dien je zelf af en toe wat zout bij te vullen. Dit zijn echter kleine nadelen die voor velen in het niet vallen bij de voordelen van een waterontharder. 

Leave a Response