tips

3 voordelen van een donzen dekbed

152views

Een goed dekbed is ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust. Daarom is het verstandig om goed te gaan kijken wat voor een dekbed bij jou past. In de meeste gevallen past een donzen dekbed wel bij iemand. Er zitten verschillende voordelen aan een donzen dekbed die we even op een rijtje hebben gezet. Op die manier kun jezelf de keuze maken of een donzen dekbed wat voor jou is of niet. 

De juiste temperatuur

Het grootste voordeel aan een donzen dekbed, is het feit dat het een goede temperatuur vasthoudt. Naast dat er warmte vastgehouden moet worden, moet er ook goed geventileerd worden. Wanneer dit niet gebeurd, wordt het weer veel te warm onder het dekbed. Een donzen dekbed is er zo opgemaakt, dat het niet snel te warm onder het dekbed wordt, omdat hij op de juiste manier ventileert. 

Veel bewegingsvrijheid

Met een donzen dekbed, heb je over het algemeen veel bewegingsvrijheid. Dit komt door het dekbed niet al te zwaar is en hij makkelijk met je lichaam mee kan gaan bewegen. Op die manier voorkom je dat er eventueel een claustrofobisch gevoel zal kunnen gaan ontstaan. Het dekbed is over het algemeen niet al te zwaar en kan daarom ook vrij eenvoudig uitgeschud worden. 

Omdat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, is de kans minder groot dat het dekbed een rare vorm aan zal nemen. Een dekbed van ganzendons houdt zijn vorm erg goed en zal niet snel van vorm veranderen. Na een paar keer opkloppen zal alles weer precies zitten zoals het hoort. Daar hoef je geen moeite voor te doen. 

Natuurlijke vulling

Naast het feit dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, heb je het grote voordeel dat het een natuurlijke vulling is. Dons is natuurlijk waardoor het goed ademend. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de vulling gebruikt kan worden bij mensen met een allergische reactie op bijvoorbeeld huisstofmijt. Voor jezelf is dit een heel stuk fijner slapen. Je voorkomt op die manier dat je de huisstofmijt toch in huis haalt. Een donzen dekbed heeft dit namelijk niet zo snel. 

Uiteraard zijn er meerdere dekbedden met een natuurlijke vulling, maar over het algemeen werkt een donzen vulling in verhouding zeker het best. Daarnaast is dons niet zo duur, waardoor het voor de meeste mensen een heel stuk makkelijker te betalen is. Je hoeft niet bang te zijn dat het honderden euro’s zal gaan kosten.

Leave a Response