mode

Gouden en Zilveren armbandjes

228views

Van zodra ik de avondmarkt zie, loop ik er naartoe. Mijn ogen vallen bijna onmiddellijk op het tweede stalletje aan de rechterkant. Net als de andere kraampjes is het volgestapeld met sieraden in alle kleuren en vormen. Maar al die verschillende kleuren doen me niets. Het is het rode fluweel van het doosje gecombineerd met de twee armbanden die erin zitten, die mijn aandacht trekken.

Om één of andere reden lijken de armbanden meer glans te hebben dan al de rest. De eerste armband is goudkleurig met een paar roze parels erin terwijl de andere armband zilverkleurig is. Voorzichtig til ik het doosje op en bekijk beide armbanden van dichterbij. In de zilveren armband staat iets gegraveerd dat ik niet begrijp. Ik frons. Het lijkt een beetje op Latijn.

‘Wat betekent, ‘Duos Mundos Vitae’?’ vraag ik de marktkramer zonder mijn ogen van de armband te halen. Maar er komt geen antwoord. Ik kijk op. De marktkramer is weg. Het avondmarktje is weg. En de mensen in jeansbroek rondom mij zijn ook allemaal weg.

In plaats daarvan zie ik een oude binnenstad en honderden mensen die in vreemde kleding rondlopen. Het lijkt wel of ik in een soort oud toneelstuk ben beland. Dan vallen mijn ogen op mijn eigen schoenen. En mijn kleding. Mijn kleding! De jeansshort en gemakkelijke top hebben plaats gemaakt voor een witte lange Romeinse jurk.

Ik knipper verbaasd met mijn ogen. Alles is weg. Enkel de twee armbanden in het fluwelen doosje zijn er nog. Hoe kan dit? Wat is er net gebeurd?

Ben ik nu in een andere wereld terecht gekomen? Dat kan enkel in sprookjes en films. Niet in het echte leven… Toch?

Rondom mij beginnen mensen te protesteren. Ik sta overduidelijk in de weg. De drukte is bijna verstikkend. Ik kijk rond en probeer een plaats te vinden waar het rustiger is. Daar aan de zijkant, op het gras zijn bijna geen voorbijgangers. Ik haast me tussen de mensen door en hurk neer terwijl ik de twee armbanden bekijk.

Het zijn deze twee armbanden die me hier naartoe hebben gebracht. Of die zin. Die zin waarvan ik nu denk dat het Latijns is. Ik lees de zin nog eens voor. Luidop. De eerste seconde gebeurt er niets, maar dan zie ik alles rondom mij vervagen. Ik word er een beetje misselijk van en zoek houvast bij de boom langs me terwijl ik een paar keer met mijn ogen knipper. Mijn blik wordt weer helder. Ik ben terug in Spanje, op het avondmarktje.

Het zijn die armbanden en de Latijnse zin die erin gegraveerd staan, dat kan niet anders. De marktkramer kijkt me verwachtingsvol aan.

‘Hebt u interesse in deze prachtige armbanden, juffrouw?’ vraagt hij in gebrekkig Engels. Ik bijt op mijn lip. Het voelt alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Alsof ik twee levens kan leiden in twee verschillende werelden zonder dat de tijd in de andere wereld verder gaat.

‘Wat betekent deze zin?’ vraag ik aan de marktkramer en wijs op de korte Latijnse zin op de zilveren armband. Hij glimlacht mysterieus. Zijn antwoord geeft me rillingen.

‘Twee werelden vol leven.’

Ik knik en haal mijn klein beetje cash geld boven, dat ik nog bij me heb. ‘Ik neem ze mee.’

Hij glimlacht nu nog breder en neemt mijn geld aan. ‘Veel plezier ermee, juffrouw.’

Ik knik terug en loop dan verder nog steeds niet zeker van wat er net gebeurd is. Doordat ik zo diep in gedachten ben verzonken, merk ik niet dat de marktkramer achter me een tweede fluwelen doosje opent en het op dezelfde plaats legt.

In het doosje zitten twee armbanden. De ene armband is goudkleurig met roze parels terwijl de andere armband zilverkleurig is. In de armband staat iets gegraveerd in kleine letters.

Duos Mundos Vitae.

Waar kopen?

Een adres dat wij kunnen aanbevelen is IkBenSieraden specialist in goedkope sieraden en juwelen online kopen.

Top vinden wij:

– De ongekend uitgebreide Sterling 925 zilveren armbandjes collectie met gratis verzending

– Fantastisch betaalbare gouden armbandjes assortiment ook hier kosteloze levering Wij hebben echt heel veel onderzoek gedaan en betere sieraden voor een scherpere prijs konden wij niet vinden!

Leave a Response