tips

Hoe je voor te bereiden op laser tatoeage verwijdering

231views

Die ontsierende tatoeage leek je toen een goed idee. Nu wil je hem weg hebben. Als dit jou beschrijft, dan heb je laser tatoeage verwijdering nodig. De lasertechnologie is zo ver gevorderd dat het verwijderen van tatoeages weinig pijn en moeite kost. Het vervaagt zelfs de meest schijnbaar hardnekkige tatoeages. En je spijt vervaagt mee.

Hier is het fijne over laser tatoeage verwijderen – hoe het werkt, hoe je je op je eerste behandeling voorbereidt, en hoe een sessie eruit ziet.

Wetenschap van laser tatoeage verwijdering

Als wetenschap werkt laser tatoeage verwijderen als magie. Het richt zich op pigmentkleuren in de dermis van de huid, de huidlaag tussen de opperhuid en de onderhuid. Tatoeagepigmenten absorberen lichtstralen en fragmenteren dan. Je lichaam absorbeert de pigmentfragmenten en verwijdert ze.

De meest gebruikte soort laser voor tatoeage verwijdering, de Q-switch produceert lichtpulsen met een extreem hoog piekvermogen. Er bestaan verschillende soorten Q-switch lasers. Elk richt zich op een ander kleurenspectrum bij verschillende golflengten. De precieze, intense straal van de Q-switch laser fragmenteert het tatoeage-pigment onmiddellijk, en spaart het omringende weefsel voor nodeloze schade.

Voorbereiding voor een sessie tatoeage verwijderen met de laser

Als je tatoeageverwijdering overweegt, moet je een medisch gezondheidsdeskundige raadplegen. Die kan je je opties uitleggen en je helpen de meest effectieve te kiezen. Ze zal ook je medische geschiedenis doornemen, risico’s en voordelen bespreken, en foto’s nemen voor een voor-en-na beoordeling. Dit is wat je wilt doen vóór je eerste sessie:

– Eet een volledige maaltijd of een snack vóór je afspraak. Cliënten worden soms licht in het hoofd omdat ze op een lege maag komen. Zorg er ook voor dat je voldoende vocht hebt gehad

– Als je een roker bent, overweeg dan te stoppen. Sigarettenrook vertraagt de genezing en verhoogt de kans op complicaties

– Vermijd blootstelling aan de zon, gebruik zonnebrandcrème, en bedek je gedurende vier weken vóór je eerste sessie voor het verwijderen van je lasertatoeage. Een gebruinde huid ziet er mooi uit, maar is vatbaarder voor bijwerkingen

– Draag loszittende kleding over het te behandelen gebied

– Overweeg om paracetamol of een ander niet-aspirine pijnstiller in te nemen vóór je procedure. Dit kan eventueel ongemak helpen verlichten

– Vermijd het innemen van aspirine en ibuprofen: ze kunnen blauwe plekken veroorzaken na je behandeling

– Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en vrij van lotions, parfum en cosmetica

De lasertattoo verwijderingssessie zelf

Voor een sessie lasertatoeage verwijderen zal je medisch deskundige bepalen welk soort laser je moet gebruiken en hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Het aantal benodigde behandelingen is gebaseerd op de leeftijd, grootte, soort, en pigmentdiepte van de tatoeage. Voordat je een geschikt behandelplan bepaalt, zal je medisch deskundige eerst de laser op je huid uittesten om te zien hoe die reageert.

Wat gebeurt er nu tijdens een laser tatoeage verwijdering behandeling? Voor de sessie begint brengt een medisch deskundige een verdovende crème aan, en je krijgt beschermende oogkleding om te dragen, samen met een koelapparaat. De medisch deskundige zal dan zachtjes een handstuk tegen je huid plaatsen en laserpulsen op het tatoeage pigment toedienen. Bij elke laserpuls ervaren de meeste mensen een gevoel dat lijkt op een elastiekje dat tegen hun huid knapt. Het aantal laserimpulsen hangt af van de grootte van de tatoeage, maar de meeste behandelingssessies duren maar een paar minuten.

Tip: Tattoo No More : Tattoo laten verwijderen in Rotterdam

Je kunt gedurende enkele uren of dagen na de behandeling last hebben van lichte bloedingen, roodheid, zwelling en blaarvorming. De volgende weken kan het behandelde gebied schilferen, vervellen en korstjes vertonen. Behandel de plaats van de behandeling voorzichtig. Terwijl de plek geneest, moet je blootstelling aan de zon en openbare zwembaden vermijden. Als de huid volledig genezen is (meestal vier tot zes weken na de behandeling), kun je extra behandelingen ondergaan.

Leave a Response