lifestyletips

Wat te doen tegen zweetvoeten? 3 tips

Wat te doen tegen zweetvoeten 3 tips
220views

Zweetvoeten, bijna iedereen heeft er wel eens last van. Vooral met mooi weer en schoenen die te weinig ventileren. Er zijn echter ook mensen die hier vrijwel altijd last van hebben. Waarbij het zo ernstig is dat ze zich schamen voor de geur van hun voeten. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je zweetvoeten kunt voorkomen of in elk geval verminderen.

Het is eigenlijk heel normaal om regelmatig zweetvoeten te hebben. Voeten bevatten meer dan 250.000 zweetklieren. Gemiddeld produceer je ongeveer 0,2 liter vocht per dag uit je voeten. Dit is normaal en zal je meestal geen last van hebben. Er zijn echter ook mensen die overmatig zweten. Constant last hebben van vochtige voeten en daardoor een penetrante lucht. In dat geval zie je natuurlijk graag een oplossing. Daarom hieronder drie tips wat je hier tegen zou kunnen doen.

1.      Draag de juiste sokken

Heb je overmatig last van zweetvoeten en begint dit je echt te belemmeren in het dagelijks leven? Dan is het belangrijk om stappen te ondernemen. Allereerst is het belangrijk om naar andere sokken te kijken. De materiaalkeuze speelt hierbij een grote rol. Herensokken kopen lijkt zo gemakkelijk, maar het aanbod in materialen is enorm groot. Laat je niet direct verleiden door lage prijsjes, maar kijk echt naar de kwaliteit van de sok.

Kies bij voorkeur voor materialen die sterk vocht kunnen reguleren. Op die manier blijven de voeten niet vochtig en zullen er minder snel nare luchtjes ontstaan. Vermijd sokken van synthetische materialen zoals polyester. Een heel goed alternatief zijn bamboe sokken. Bamboe is een natuurlijk product dat erg goed is in het reguleren van vocht. Bovendien is het ook nog eens een heel duurzaam materiaal.

Draag altijd elke dag nieuwe sokken en neem eventueel altijd een extra paar mee zodat je tussentijds kunt wisselen. Blijf niet te lang in vochtige sokken rondlopen. Was sokken altijd op hogere temperaturen zodat alle bacteriën gedood kunnen worden en er geen nare luchtjes achterblijven.

2.      Goede schoenen

Ook goed schoeisel is natuurlijk van essentieel belang om zweetvoeten te voorkomen. Zweetvoeten ontstaan namelijk vaak doordat schoenen en sokken te weinig ventileren. Belangrijk om hierop te letten. Zo worden je voeten niet zo snel te warm en zal je merken dat ze ook minder snel vochtig worden. Kijk ook of het overdag mogelijk is om je schoenen af en toe uit te doen, zodat ze even aan de lucht kunnen ‘drogen’. Doe dit bijvoorbeeld in de pauze als je even rustig zit.

Wist je dat schoenen ook regelmatig even moeten rusten? Daarom is het belangrijk om meerdere paren te hebben, zodat elk paar minimaal 24 uur kan rusten en drogen.

3.      Goede hygiëne

Misschien vanzelfsprekend, maar het kan niet onbenoemd blijven. Ook hygiëne speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het voorkomen van zweetvoeten. Was de voeten elke dag goed met warm water en antibacteriële zeep. Ook tussen de tenen. Bij een slechte hygiëne kunnen schimmels ontstaan.

Leave a Response