algemeen

De belangen van een gezonde structuur voor ondernemers

De belangen van een gezonde structuur voor ondernemers
247views

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen rituelen en gewoontes, en als ondernemer is het belangrijk om goed in balans te blijven. Soms heb je te maken met belangrijke beslissingen waar je concentratie voor nodig hebt. Om te zorgen voor structuur in je dag kun je je beter concentreren op je werk. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om gezonder te leven. Denk bijvoorbeeld aan jouw eetgewoontes, de hoeveelheid beweging en je rust. Lees hier meer over hoe je je levensstijl optimaliseert door middel van deze aspecten.

Dagplanning

Het is handig om een planning te maken zodat je precies weet wat je vandaag allemaal moet doen. Maak een lijstje met een rangschikking op basis van prioriteiten. Zo is het belangrijker om je nieuwe klant te adviseren over zijn persoonlijke lening dan dat telefoontje naar een kennis. Begin je dag door alles op een rijtje te zetten, zo weet je waar je aan toe bent. Zorg er ook voor dat je voldoende momenten plant waar je wat beweging hebt en natuurlijk wat eet. Je kunt bijvoorbeeld elk half uur even 10 minuutjes pauze nemen om te ontspannen, hierdoor blijft je focus goed.

Voldoende beweging

Een aspect dat mee kan helpen bij het nastreven van een gezonde levensstijl is het zorgen voor beweging. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren invullen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld graag naar de sportschool gaat. Maar als je liever elke dag een wandeling maakt is dat ook een prima manier om je hoofd even leeg te maken.

Gezond eten

Voeding is een groot onderdeel van het dagelijks leven. Als je dagelijks op kantoor bent heb je misschien niet altijd de mogelijkheid om een voedzame maaltijd te eten. Toch is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, met gezond eten zul je namelijk beter in staat zijn om je werk uit te voeren. Denk bij goede voeding aan voldoende vitaminen, mineralen en koolhydraten. Eet ook voldoende groente en fruit. Hierdoor krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en zul je meer energie krijgen. Dit heeft een positief effect op je dag.

Voldoende rust

Tegenwoordig zie je veel mensen erg hard werken. Natuurlijk is werken zeker niet onbelangrijk, want hiermee kun je jezelf voorzien van verschillende levensbehoeftes. Toch is het ook noodzakelijk om voor rust te zorgen. Wanneer je dit niet doet, zul je op een gegeven moment overwerkt raken. Hoe leuk je je werk ook vindt, voorkom dat je te veel werkt en niet aan de rust komt. 

Elk kort moment van rust is mooi meegenomen, je zult hier al gauw een positief effect van merken. Voor iedereen is de rust die je pakt anders. Zo kan de een bijvoorbeeld genieten van een meditatie, terwijl de ander dit weer doet door middel van een wandeling. Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks kiest voor ontspanning. Je brein zal hierdoor ook beter functioneren. Een effectieve manier van rust is door telkens kleine momenten in te lassen waarbij je even 5 á 10 minuten niets doet. 

Leave a Response