tips

5 vitamines die bijdragen aan je uiterlijk

gezond
284views

Op ons beauty blog schrijven we regelmatig over de laatste schoonheidsmiddeltjes. Van supplementen tot crèmes, en van sprays tot zalfjes. Toch hoeft een beautyproduct niet altijd in een potje of flesje te zitten. Er zijn namelijk veel vitamines die een belangrijke bijdragen leveren aan jouw uiterlijk. Deze vitamines zijn in allerlei natuurlijke producten te vinden. Een natuurlijke aanpak is natuurlijk altijd fijner dan kunstmatige middeltjes. Benieuwd naar welke vitamines belangrijk zijn en waar ze voor zorgen? Lees dan vooral verder. 

Vitamine A

Vitamine A draagt bij aan zowel je huid, haar als nagels. Een gebrek aan vitamine A kan de groei hiervan beperken. Daarnaast is vitamine A ook nog goed voor je ogen en immuunsysteem. Vitamine A zit voornamelijk in dierlijke producten, zoals vlees, zuivel en ei. Een tekort is niet goed, maar een teveel ook niet. Met name zwangere vrouwen moeten uitkijken met een teveel aan Vitamine A.

Vitamine B2

Vitamine B2 wordt ook wel Riboflavine genoemd. Dit vitamine is vooral belangrijk voor de energievoorziening, maar draagt ook bij aan een gezonde huid. Het zit in allerlei producten, van vlees tot groenten.

Vitamine B3

Vitamine B3 kun je qua werking vergelijken met vitamine B2. Het wordt in de volksmond ook wel Niacine genoemd. Naast vlees en vis zit vitamine B3 ook in graanproducten en aardappelen.

Vitamine B8

Vitamine B8 (ook wel Biotine) draagt bij aan een gezonde huid en haar. Als je een mooie huid ambieert en vol glanzend haar, is het binnenkrijgen van voldoende vitamine B8 dus essentieel. Het zit vooral in eieren, melk en noten, maar ook in orgaanvlees zoals lever.

Vitamine C

Tot slot mag vitamine C natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Vitamine C helpt bij het verkrijgen van een sterke en zachte huid. Daarnaast is vitamine C essentieel voor je algehele gezondheid, en draagt het op die manier indirect ook bij aan je gezondheid. Vitamine C zit vooral in groenten en fruit. Als je gevarieerd eet kun je hier in Nederland bijna geen gebrek aan krijgen.

Krijg ik voldoende vitamines binnen?

Nu je weet welke vitamines van belang zijn met betrekking tot je uiterlijk, vraag je je waarschijnlijk af of je voldoende binnenkrijgt. Gelukkig kun je zelf een vitamine test doen om jouw persoonlijke vitamine gehaltes te meten. Zo krijg je inzichtelijk of een tekort of juist een overschot hebt van bepaalde vitamines. Handig en veilig!
Meer gezondheid en beauty tips vind je op Wijzijngezond.nl. Succes

Leave a Response