tips

Tijdloze items die niet mogen ontbreken in je garderobe

mode
221views

De wereld van fashion zit vol met trends die komen en gaan. Je hebt het vast al eens meegemaakt: je koopt een nieuw paar schoenen in een aparte kleur of vreemde vorm. Helemaal hip! Een paar weken later is de trend alleen alweer voorbij, en blijf jij achter met je clown schoenen. Niet chill en zonde van het geld. Daarom hebben we een overzichtje gemaakt met tijdloze items. Van kledingstukken tot accessoires die niet mogen ontbreken in jouw garderobe. Stuk voor stuk zijn het items die elke euro waard zijn en gedragen kunnen worden zolang ze niet stuk of versleten zijn. Daar gaan we!

Neutrale zilveren sieraden

Sieraden zijn enorm gevoelig voor hypes. Zaken als de kleur, vorm en het formaat wisselen regelmatig. Daarnaast zijn sieraden doorgaans niet goedkoop. Hierdoor kan het voorkomen dat je een hoop geld uitgeeft aan een leuke armband of ketting, terwijl je hem al snel niet meer wil dragen. Zonde natuurlijk. Een uitzondering op deze regel zijn de meeste zilveren sieraden, zoals een ring of oorbellen. De kleur en glans van zilveren sieraden maken dat ze met vrijwel elke stof en stijl te combineren zijn. Eigenlijk is het enige item waarbij een sieraad van zilver niet zo goed combineert, een sieraad van goud. Hoewel er in sieradenland veel prijzige opties te vinden zijn, kun je tegenwoordig op veel meer plekken terecht dan enkel de lokale juwelier. Zo bouw je snel een mooie collectie sieraden op die je afwisselt van outfit tot outfit. 

Een basic spijkerbroek

Als we het hebben over items die absoluut niet in je kast kunnen ontbreken, steelt de spijkerbroek waarschijnlijk de show. Natuurlijk zijn we ook gek van rokjes of leggings, maar een spijkerbroek kan altijd. Combineer hem met een mooie top en hakken voor een chique look of stop je voeten in een paar witte sneakers om je outfit meer casual te maken. Al jarenlang is de spijkerbroek het meest populaire kledingstuk. Kort, lang, met gaten of met high waist. De opties zijn niet meer op twee handen te tellen. Ondanks alle keuze blijft de favoriet absoluut de simpele blauwe jeans. Je combineert deze gemakkelijk met vrijwel elke kleur top en schoenen in elk seizoen. 

Een leuk colbertje

Ook een colbert mag niet meer ontbreken in de garderobe van een vrouw. Tenzij je advocaat of jurist bent, zul je waarschijnlijk niet dagelijks in een colbert lopen. Toch is het een tijdloos item wat niet mag ontbreken. Voor speciale gelegenheden (van trouwerijen tot begrafenissen) is een colbert ideaal geschikt. Kies liever niet voor een model dat ‘net even anders is’. Hier raak je ongetwijfeld snel op uitgekeken. Liever ga je voor een traditioneel colbert van goede kwaliteit. Deze zijn vaak niet goedkoop, maar gaan met gemak jaren mee.

Het witte T-shirt

Hoewel een shirt of top met een spannend printje altijd leuk is, kan niks op tegen een goed basic wit shirt. Als onder-shirt bij een leuke blazer, of als stand-alone item is een stralend wit shirt eigenlijk altijd een goede optie. Onder een sweater in de winter, of leuk opgeknoopt in de zomer, een wit shirt verdient eigenlijk altijd een plek in je garderobe. Hoewel een wit shirt op het eerste gezicht misschien wat saai kan lijken is niks minder waar. Een wit shirt laat zich namelijk makkelijk combineren met andere items zonder zelf de show te stelen. Zo passen de spijkerbroek die we net noemde en de zilveren sieraden bijvoorbeeld perfect.

Hoewel bovenstaande items absoluut tot onze favorieten behoren, is het nog maar het topje van de ijsberg. Bepaal dus ook vooral zelf welke items jij essentieel en tijdloos vindt. Doe inspiratie op bij influencers of een blog als Damesplek. Zo zul je gegarandeerd een eigen smaak ontwikkelen die sterker is dan elke hype of trend. You go girl!

Leave a Response