lifestyle

Wat is een peeling?

peeling
200views

Je hebt er vast al eens over gehoord, een peeling. Een manier om je huid een goede en gezonde oppepper te geven. Het kan er namelijk voor zorgen dat littekens te verminderen, maar ook onzuiverheden, grote poriën en pigmentstoornissen kunnen hierdoor veel minder worden of soms zelfs verleden tijd worden met het doel huidverbetering te laten plaatsvinden. Maar wat is een peeling nu precies? We gaan het je natuurlijk graag uitleggen.

Wat is een peeling precies?

Een peeling, het woord zegt het eigenlijk al, is een schoonheidsbehandeling waarbij de oude oppervlakkige huidcellen worden verwijderd en dus de jonge en nieuwe huidcellen bovenop komen te liggen. Of terwijl je ‘pelt’ de huid af. De huid zal hierdoor meer stralen en er jonger uitzien.  Door de techniek van peeling kan huidverkleuring en sporen van acne van de huid worden verwijderd, let op dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. 

We hebben het over chemische peelingen wanneer deze behandelingen door een specialist worden uitgevoerd. Ze zullen ervoor zorgen dat jij kunt genieten van huidverbetering. Zo wordt het gebruikt tegen couperose, rosacea, rimpels, acne en onder andere littekens. Er zijn milde peelings en peelings die wat heftiger zijn waardoor je huid bijvoorbeeld begint met vervellen.

Huidverbetering

Een peeling is een feestje voor je huid. De peeling zorgt ervoor dat je er weer fris en jong de straat op kunt. Welke peeling het beste is voor jou is afhankelijk van je huid. Heb je last van huidveroudering neem dan de oppervlakkige peeling, deze zorgt ervoor dat de huid het vocht beter vasthoudt. Vaak wordt deze behandeling uitgevoerd met glycolzuur. Heb je een huid die gevoelig is en heb je last van acne ook dan kun je kiezen voor de oppervlakkige peeling, alleen dan gebruiken ze vaak salicylzuur. De peeling met salicylzuur gebruiken ze omdat deze beter in de poriën komt.

Thuis peeling

Er zijn verschillende peelings die jij helemaal zelf thuis kunt uitvoeren. Dit zijn peelings die minder sterk zijn dan de peelings die je door een specialist laat doen in de schoonheidssalon. Wanneer je dan ook niet een sterke peeling nodig hebt, kan dit vaak prima thuis. Huidverbetering door middel van een peeling zal zeker optreden wanneer jij een goede routine hebt qua verzorging van de huid.  

Peeling in de schoonheidssalon

Wanneer jij jouw huid wilt laten behandelen om huidverbetering te laten plaatsvinden, juichen wij dit zeker toe. Een peeling, of ook wel het exfolieren van de huid, zorgt ervoor dat de dode huidcellen doormiddel van een peeling-techniek worden verwijderd. Verschillende peelings die je bij een huidspecialist kunt laten doen zijn:

  1. Fruitzuurpeeling (AHA)
  2. Mandelicacid 8%
  3. Enzymatische peelingen

De huidspecialist zal eerst jouw huid onderzoeken en de conclusie trekken welke behandeling tot huidverbetering zal resulteren. 

3 Comments

  1. Wow, awesome blog layout! How long have you
    ever been blogging for? you make running a blog glance easy.

    The full look of your site is excellent, let alone
    the content! You can see similar here dobry sklep

  2. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my website to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good success.

    If you know of any please share. Appreciate it! You can read similar text here:
    GSA Verified List

  3. Hello there! Do you know if they make any plugins
    to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Appreciate it! I saw similar text here: GSA List

Leave a Response