tips

3 tips om jouw geliefde smartphone beter te beschermen

3 tips om jouw geliefde smartphone beter te beschermen
249views

De meeste mensen kunnen zich nauwelijks meer voorstellen hoe de wereld eruit zag zonder smartphone. Als je nu op straat loopt, kom je tientallen mensen tegen met een smartphone in de hand. Gewoon doelloos scrollend, druk bellend of zelfs vloggend lopen ze door de straten. Een smartphone is niet alleen meer praktisch, maar wordt ook als fashion item gezien. Waarschijnlijk behoort jouw smartphone ook tot één van je dierbaarste bezittingen. Je kan niet zonder. Toch is de smartphone door de jaren heen ook steeds kwetsbaarder geworden.

Waar je de telefoons voor het smartphone-tijdperk nog met gemak een keer kon laten vallen, betekent dat nu vaak al het einde van je telefoon. Een kapot beeldscherm is één van de meest voorkomende redenen waarom een telefoon wordt weggedaan. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren waarop je je smartphone extra kunt beschermen. Om er zo niet alleen langer mee te doen, maar in de toekomst ook de nodige (reparatie)kosten te voorkomen. We zetten drie handige tips voor je op een rijtje.

1.      Gebruik een screenprotector

Er zijn nog altijd genoeg mensen die geloven dat enkel een telefoonhoesje voldoende is om hun telefoon te beschermen. Niets is echter minder waar. Een hoesje biedt inderdaad bescherming, maar vaak onvoldoende voor het beeldscherm. Daarom is het belangrijk om altijd een combinatie van een telefoonhoesje én een screenprotector te gebruiken. Dit is een extra laagje gehard glas wat je over het beeldscherm heen kunt plakken of klikken. Op die manier beschik je over een extra beschermlaagje en zal bij een valpartij eerst de protector geraakt worden.

Zorg er wel voor dat je de instructies van de screenprotector nauwlettend opvolgt. Deze zijn noodzakelijk voor een optimale werking. Vervang de screenprotector ook altijd wanneer deze beschadigd is geraakt. Op dat moment zal hij namelijk niet meer compleet functioneren en loopt je beeldscherm weer meer risico.

2.      Verzeker je telefoon

Ben je heel vaak onderweg en zijn er al te vaak ongelukken gebeurd? Dan is het wellicht een goed idee om een verzekering voor je telefoon af te sluiten. Zo voorkom je dat een valpartij of diefstal direct voor torenhoge kosten zorgt. De meeste smartphonepolissen dekken alle vormen van schade en diefstal.

3.      Een stevig hoesje

Ook een stevig telefoonhoesje mag natuurlijk niet ontbreken. Kies voor een hoesje dat perfect op jouw telefoon aansluit. De beste keuze is een backcover in combinatie met een screenprotector. Zo worden beide kanten van de smartphone volledig beschermd.

Leave a Response