tips

Verloskundigen

verloskundige
117views

Als jij er net achter bent gekomen dat je zwanger bent, kan je een afspraak inplannen bij de verloskundigenpraktijk voor een intake. Rond de negende zwangerschapsweek kom je voor het eerst langs op de praktijk, alleen of samen met jouw partner. Tijdens de eerste controle zwanger wordt er door de zorgprofessional vragen gesteld, wordt er naar het hartje van de baby geluisterd en kan je zelf vragen stellen. Er komt een hoop nieuwe informatie op je af en samen maken jullie een persoonlijk plan om als leidraad te gebruiken tijdens jouw zwangerschap.

Regelmatige controles op de verloskundigenpraktijk

Een verloskundige is iemand die gedurende de hele zwangerschap de gezondheid van jou en jouw baby controleert. Daarnaast kan je bij de zorgprofessional terecht met alle vragen met betrekking tot de zwangerschap en bevalling, maar ook met vragen over de tijd erna. Gemiddeld bezoek je de verloskundigenpraktijk 12 tot 14 keer, afhankelijk van de duur van jouw zwangerschap. In het begin zal dit maandelijks zijn, maar later in de zwangerschap vinden de afspraken regelmatiger plaats. Door heel het land heen vind je verloskundigenpraktijken, waar de juiste zorg wordt geboden die je nodig hebt als zwangere vrouw. Bij complicaties of twijfels tijdens de zwangerschap of bevalling, word je doorgestuurd naar een gynaecoloog in het ziekenhuis.

Efficiënt en goed te werk gaan

De KNOV, wat staat voor Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, behartigt de belangen van iedereen die werkzaam is in dit beroep. Het streven van de organisatie is de best mogelijke geboortezorg. Hierbij kan gedacht worden aan de zorg voor een zwangere vrouw, maar ook zorg voor de partner en het nog ongeboren kind. Voorop staat zorgprofessionals het werk efficiënt en zo goed mogelijk kan doen. Verloskundigen spelen een belangrijke rol in een goede start voor een pasgeboren baby en draagt bij aan een gezond leven.

Leave a Response