lifestyletips

Redenen om op jonge leeftijd voor een kunstgebit te kiezen

Redenen om op jonge leeftijd voor een kunstgebit te kiezen
388views

Bij een kunstgebit denken we vooral aan de oudere generatie. Toch zijn er ook steeds meer relatief jonge mensen die een kunstgebit of klikgebit hebben. Dat is helemaal niet vreemd. Vaak een keuze waar ze niet onderuit kwamen. Maar waarom zou je op relatief jonge leeftijd voor een kunstgebit kiezen? Wanneer heb je eigenlijk geen keus meer?

Tandverlies

Ook op jonge leeftijd kan tandverlies optreden. Dit zien we vaak terug bij mensen die veel medicijnen slikken of hebben geslikt. Bovendien zijn sommige mensen nou eenmaal ‘gezegend’ met een slecht gebit. Dat verklaart ook waarom de één nooit een tandarts bezoekt en ook nooit gaatjes heeft en de ander constant gaatjes heeft en de tandarts plat loopt. Dit zit dan gewoon in je genen. Vaak zie je in dezelfde families dat de gebitten erg slecht zijn.

Dan zijn er ook nog mensen die door extreme angst al jaren niet bij de tandarts zijn geweest. Hun gebit is in die tijd dusdanig verslechterd dat er weinig meer te herstellen valt. Nu vraag je je misschien af hoe je in zo’n situatie überhaupt een kunstgebit kunt laten aanmeten. Je durft immers niet naar de tandarts. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden voor mensen die kampen met extreme tandartsangst. Bij een angsttandarts zoals CDC Tandzorg kun je voor werkelijk alles terecht. Zelfs voor een kunstgebit. Zij werken dagelijks met angstige mensen en weten precies hoe ze hiermee om moeten gaan. Zo is het zelfs mogelijk om onder narcose behandeld te worden als de angsten echt te extreem zijn.

Weer vaker kunnen lachen

Een slecht gebit heeft een enorme weerslag op de gezondheid. Niet alleen lichamelijk, ook geestelijk. Geestelijk is het zwaar om je te moeten schamen voor je gebit. Om het gevoel te hebben dat iedereen altijd eerst naar je gebit kijkt en vervolgens al hun conclusies trekken. Dit kan zelfs zo erg zijn dat grote menigtes vermeden worden en dat vreemden niet meer aangesproken worden. Misschien durf je zelfs niet meer gewoon te lachen.

Een kunstgebit is in dit geval veel meer dan alleen een goede manier om weer over een sterk gebit te beschikken. Het is dé oplossing om je zelfvertrouwen terug te krijgen. Om weer volop te genieten van het leven. Je leeftijd maakt hierbij niets uit. Ben je bang dat het mensen opvalt dat je een kunstgebit draagt? Bijvoorbeeld omdat het gebit beweegt tijdens het lachen of eten? Overweeg dan een klikgebit. Dit gebit wordt met implantaten in de mond bevestigd en kan veel minder snel verschuiven.  

Zonder problemen kunnen eten

Een verslechterd gebit heeft ook gevolgen voor de wijze waarop je kunt eten. Je verliest met elke tand ook kracht om te kauwen. Hierdoor heb je wellicht moeite met het eten van harde dingen. Vervelend als je hier juist dol op bent. Met een kunstgebit kan je gewoon weer zonder problemen eten. Houd er wel rekening mee dat sommige dingen bij een traditioneel kunstgebit ook weer onhandig kunnen zijn om te eten. Wil je echt alles kunnen eten? Dan is een klikgebit een betere oplossing.

21 Comments

Leave a Response