modetips

Absolute dance outfits op een rijtje: hier moet je aan denken!

Absolute dance outfits op een rijtje hier moet je aan denken!
229views

Corona gooide ruim twee jaar roet in het eten voor festivalliefhebbers. Zij konden jaren niet genieten van de beste feesten. Inmiddels is alles anders. Misschien heb je zelfs afgelopen zomer al van enkele dance festivals mogen genieten. Of misschien niet en weet je inmiddels eigenlijk al niet meer wat je je bij een dance outfit moet voorstellen. Geen enkel probleem! Het is aan ons om je geheugen weer eens goed op te frissen. In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken bij het samenstellen van dé perfecte dance outfit.

Welke muziek wordt er gedraaid?

Bij eigenlijk alle festivals is er maar één ding belangrijk: losgaan op verschillende muziekstijlen. Dat kan werkelijk van alles zijn. Van oer-Hollandse muziek tot hardcore. Bedenk goed welke muziek er op het festival wordt gedraaid. Dit is ook allesbepalend voor je kledingstijl. Frenchcore kleding is bijvoorbeeld de perfecte keuze bij een hardcore feestje, terwijl je bij een oer-Hollands feest hier juist niet aan moet denken.

Er zijn zoveel stijlen en zoveel verschillende keuzes dat het misschien een beetje overweldigend voelt. Gelukkig zal je al gauw merken dat het gros van de mensen de zelfde soort stijlen draagt op festivals. Geheel afhankelijk van de muziekstijl. Elk festival lijkt een eigen onbeschreven kledingstijl te hanteren. Zo draagt men geheel andere kleding bij een techno feestje dan bij een hardcore feest. Gelukkig zijn er genoeg sites waar je op voorhand terecht kunt voor de juiste basics, accessoires en andere tips.

Kies voor simpele basics

Heb je echt geen idee wat je aan moet trekken? Begin dan met simpele basics en leuk deze op met enkele fijne accessoires. Een mode-item wat bijvoorbeeld op geen enkel festival kan ontbreken, is de spijkerbroek. Enorm handig om spullen in je zakken te kunnen laten, fijn om te dragen en ook nog eens op ontelbaar verschillende manieren te stylen.

Kies een mooie blouse of stoere top of ga juist voor echte gabber kleding met een gave hardcore trui. Werkelijk alles is mogelijk. Voeg ook nog wat opvallende sieraden of een stoere pet toe en je loopt er vrijwel altijd even goed bij.

Geen zin om volledig uit te pakken? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor een simpel T-shirt kiezen, je lekkerste gympen aantrekken en eventueel nog een beetje een statement maken met sieraden. Vergeet niet: comfort gaat boven alles. Niemand heeft er iets aan als je amper kunt dansen door de te hoge hakken of een niet lekker zittende outfit. Dames die een hardcore feestje bezoeken hebben nóg meer geluk. Hier worden trainingsbroeken namelijk ook regelmatig gezien. Nog meer comfort dus.

Onmisbare accessoires

Je maakt een outfit natuurlijk helemaal compleet met de juiste accessoires. Denk aan oorbellen, armbandjes of een ketting. Het is wel belangrijk dat deze accessoires je niet in de weg gaan zitten tijdens het dansen. Ook goed om geen waardevolle sieraden te dragen. In alle drukte kan je nog weleens iets verliezen en dat zou toch zonde zijn.

Houd ook rekening met de weersomstandigheden. In de zomer kan het prettig zijn om een zonnebril, een waaier en een petje mee te nemen. Zo voorkom je overlast door de zon en warmte.

 

Leave a Response