modetips

Zo kies je de juiste herenkostuum voor jezelf

221views

Het vinden van een kostuum voor heren kan een behoorlijke uitdaging zijn. Een kostuum is een belangrijk onderdeel van elke mannengarderobe. En het kiezen van het juiste model is belangrijk om er stijlvol uit te zien. Vanwege de verscheidenheid aan stijlen en patronen is het soms moeilijk om te weten waar je dient te beginnen bij het zoeken van een pak dat goed bij je past. Hieronder volgen vijf tips voor mannen die op zoek zijn naar een goed passend pak.

Tip 1: Kies de juiste pasvorm

De meest voorkomende pasvorm is de ‘regular fit’, wat betekent dat hij recht en losjes over je lichaam valt. Als je wilt dat je pak strakker of losser om je lichaam hangt, dan kun je altijd opteren voor ‘slim fit’ (strak) of ‘loose fit’ (los). Let er bovendien op dat de mouwen niet te lang of te kort zijn; ze moeten net boven de polsen stoppen. Ook moet de tailleband net boven je riemlijn passen, met genoeg ruimte om comfortabel te bewegen.

Tip 2: Kies een materiaal dat geschikt is voor elk seizoen

De meeste pakken worden gemaakt van twee soorten stof: wol of polyester. Wol is de beste keuze als het gaat om warm weer omdat het ademend en licht is, terwijl polyester geschikter zijn voor koudere temperaturen omdat ze goed warmte vasthouden. Afhankelijk van waar je woont, wil je misschien verschillende soorten stoffen in verschillende seizoen selecteren.

Tip 3: Kies eenvoudige patroon

Er zijn talloze patronen die beschikbaar zijn als het gaat om pakken – alles van gestreept tot geruit en plaid tot effen kleuren. Uiteindelijk is dit iets wat afhangt van persoonlijke smaak en welke look je wilt bereiken, maar als je nieuw bent in het dragen van pakken, raden we aan om simpele patronen zoals effen kleuren te gebruiken; dit maakt het gemakkelijk om accessoires toe te voegen om eenvoudig eindeloos veel looks met één basispak samengesteld.

Tip 4: Investeer in accessoires

Accessoires zoals stropdasssen, riemen en schoenpoetsdoekjes maken echt alle verschil als het gaat om jouw complete look. Stropdasssen kunnen worden gecombineerd met verschillende patroon of prints die harmonieus passend binnen jouw overall look; hiermee creëer je vaardig extra’s aan jouw outfit. Met riemen kun je accenten toevoegen – bijvoorbeeld door meerdere tinten toe te voegen aan jouw trouserbandslook. Last but not least; schoonheidsproducten om te poetsen helpen niet alleen in de verzorgingsproducten maar ook bieden ze extra steun indien nodig.

Conclusie

Als man ben je altijd op zoek naar manieren om er stijlvol uit te zien terwijl je gelukkig bent met wat je draagt. Dat gezegd hebbende, er zijn talloze opties beschikbaar als we praten over wat past bij jou als persoon. We hopen dat bovenstaande tips je helpen in jouw zoektocht naar een goed pak.

Bron: Pakkend

Leave a Response