lifestyle

Wat is SkinPen Microneedling?

227views

Microneedling is een revolutionaire huidverjongingsbehandeling waarbij met minuscule naaldjes microscopisch kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor vindt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam plaats, wat leidt tot een verbeterde textuur en helderheid van de huid. De microneedles dringen alleen door in de bovenste huidlagen, waardoor het relatief pijnloos is in vergelijking met andere behandelingen. Tijdens microneedlingsessies wordt een apparaat, de SkinPen, gebruikt om kleine gaatjes in de huid te maken. 

Als deze gaatjes genezen, begint de productie van nieuw collageen, wat kan helpen rimpels te verminderen, littekens te verbeteren en de huidtint te egaliseren. Microneedling helpt ook bij het verkleinen van poriën, acnelittekens en striae door kanaaltjes in de huid te creëren waardoor serums of crèmes met actieve ingrediënten sneller en dieper kunnen worden opgenomen. 

Diepere huidlagen

De microneedles verhogen ook de penetratie van producten in de diepere huidlagen, wat de algemene gezondheid en het uiterlijk van de huid kan helpen verbeteren. De resultaten van microneedling behandelingen variëren afhankelijk van de ernst van iemands huidproblemen, maar met regelmatige sessies zullen patiënten waarschijnlijk een aanzienlijk verschil zien in hun huidtextuur en -toon. In het algemeen is microneedling een veilige en effectieve manier om de ouder wordende huid te verjongen of littekens en andere onvolkomenheden die met acne samenhangen te verminderen. Het is belangrijk om een professional te raadplegen die ervaring heeft met microneedling voordat u met een behandelplan begint.

Microneedling vergeleken

In vergelijking met andere cosmetische behandelingen zoals laserresurfacing of chemische peelings, biedt microneedling veel voordelen. Ten eerste is microneedling minder invasief dan deze andere behandelingen en vereist het minimale downtime achteraf. Bovendien kunnen microneedlingsessies variëren van 15 minuten tot een uur en kunnen ze zowel in het comfort van uw eigen huis als in een dokterspraktijk worden uitgevoerd.

Microneedling is ook veiliger dan andere huidbehandelingen. In tegenstelling tot laserresurfacing of chemische peelings veroorzaakt microneedling geen littekens of schade aan de huid. De gebruikte naalden zijn extreem klein (ongeveer de grootte van een wimper) en dringen slechts microns diep in de huid, waardoor de kans op infectie of pijn minimaal is.

De SkinPen van Crown Aeasthetics is een voorbeeld van een microneedlingapparaat dat populair is geworden dankzij zijn uiterst precieze naalden en instelbare instellingen voor verschillende dieptes. Het kan worden gebruikt op zowel gezichts- als lichaamszones die verjonging nodig hebben en geeft u zichtbare resultaten na slechts één behandeling.

De Dermapen en de Usia werken ook volgens hetzelfde principe maar zijn niet FDA goedgekeurd en werken ook met een systeem waarin anders de gaatjes worden gemaakt. SkinPen is iets duurder maar de resultaten zijn ook navenant.

Leave a Response