vrouwen

Alles wat je moet weten over zelfbruiner

Alles wat je moet weten over zelfbruiner
299views

Zelfbruiner gebruiken is al een tijdje een trend, maar het lijkt erop dat het steeds populairder wordt, en logisch ook! Zelfbruiner is een goedkope, makkelijke manier om je huid een zongebruind tintje te geven. Daarnaast is het ook nog eens een gezonde manier. Want zoals algemeen bekend, kan de hele dag liggen bakken in de zon schadelijk zijn voor je huid en even snel een zonnebankje pakken al helemaal. Maar bij het gebruiken van zelfbruiner komt ook een hoop kijken. Je hebt vast wel eens een horrorverhaal gehoord van een vriendin die te knaloranje is geworden. Hilarisch natuurlijk, maar liever niet bij jezelf! We hebben hieronder een aantal tips voor zelfbruinen voor je op een rijtje gezet. 

De juiste (tint) zelfbruiner 

De kwaliteit en de tint van het product kan een grote rol spelen in het resultaat van jouw tint. Doe goed je research en kies de juiste producten; check de producten van Sunkissed als je op zoek bent naar een betaalbare, fijne zelfbruiner die makkelijk in gebruik is. Daarnaast is het belangrijk dat je de gewenste kleur opbouwt, zo verklein je de kans op een zogeheten oempa loempa look.  

Huidverzorging 

Huidverzorging staat altijd voorop als het om beauty gaat. Huidverzorging is een goede basis voor ieder resultaat. Als je aan de slag gaat met zelfbruiner is het belangrijk dat je huid goed verzorgd is. We raden aan om eerst de huid te scrubben en daarna goed te hydrateren. Doe dit vooral op de plekken waar de huid droog is en met producten die niet op oliebasis zijn. Zo voorkom je vlekken en irritatie. Gebruik de zelfbruiner overigens 1 dag na het scheren. 

Gebruik een tanning mitt 

Om vlekken te voorkomen is het heel belangrijk dat je de zelfbruiner goed over je hele lichaam verdeeld. Let vooral op de knieholtes en ellebogen. Maar zeker als de zelfbruiner transparant is, kan dit nog best lastig zijn. Daarom raden we aan om een tanning mitt te gebruiken. Dit is een handschoen die speciaal ontwikkeld is om zelfbruiner/selftan aan te brengen op de huid en het product gelijkmatig en egaal in de huid te smeren. 

Vermijd water en transpireren 

De meeste zelfbruin producten moeten 5 tot 8 uur in de huid trekken. Tijdens het intrekken is het belangrijk dat je al het contact met water vermijd. Als je huid wel in contact komt met water wordt het tanningproces verzwakt en krijg je vlekken of strepen. Let op dat dit voor zweet net zo goed geld. Even tussendoor sporten terwijl je zelfbruiner intrekt zit er dus niet in. 

We hebben nog wat overige weetjes en tips die je kunnen helpen tijdens het zelfbruinen voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat de huid helemaal droog is als je zelfbruiner aanbrengt
  • Gebruik bodylotion op cremebasis
  • Zelfbruiners met een SPF factor dienen niet als zonnebrand 
  • Test eerst op een klein stukje huid, voordat je je hele lichaam insmeert 
  • Gebruik geen olie als je zelfbruiner gebruikt 
  • Gebruik je dagelijkse verzorging ruim van tevoren 
  • Ga eerder voor een (te)lichte tint dan voor een donkere tint

Leave a Response