tipsvrouwen

Wat doet een kraamverzorgster?

267views

Ben je aan het twijfelen om een opleiding te volgen tot kraamverzorgster? Denk je wel een idee te hebben van wat de job inhoudt maar ben je nog aan het twijfelen of dit wel echt iets voor jou is? Hieronder geven we je meer informatie, maar klik hier voor meer info in detail.

Assisteren bij de bevalling

Een kraamverzorgster helpt de moeder vanaf de bevalling van de baby. De kraamverzorgster staat naast de zijde van de dokter en verpleegsters en assisteert hen bij alles wat nodig is. De kraamverzorgster assisteert in the end wel eerder de moeder door haar motiverende woorden in te fluisteren en haar te kalmeren. Zo kunnen veel moeders op een bepaald punt bij het duwen panikeren dat het niet lukt. Als kraamverzorgster moet je op dat moment veel mentale steun geven aan de moeder en haar verzekeren dat alles goed komt en dat ze een goede job doet.

Baby-opleiding

Je kan zeggen dat een kraamverzorgster een soort opleider is in hoe je baby het best en meest veilig te verzorgen. Zo helpt de kraamverzorgster de moeder met allerhande zaken die de moeder voor de eerste keer uitoefent. Allereerst helpt zij de moeder met flessen- of borstvoeding. In het begin kan dit namelijk moeilijk zijn om de baby te helpen bij de voeding. Daarnaast helpt de kraamverzorgster ook bij het aan- en uitkleden van de baby, luiers te verwisselen, de baby in bad te doen en nog zoveel andere zaken. Alles waar de moeder zelf nog geen ervaring mee heeft, leert de kraamverzorgster haar aan. Dit duurt meestal zo’n 8 dagen.

Privé kraamverzorger

Wat je ook kan doen, is de moeder helpen ook na deze 8 dagen indien zij dit wenst. Dit is dan eerder in privé sferen aangezien het officiële aantal dagen slechts 8 is. De moeder kan echter het gevoel hebben dat ze de baby nog niet alleen wil verzorgen. Indien dit het geval is, dan vraagt zij aan de kraamverzorgster om haar thuis zelf nog voor enkele dagen of weken te helpen. Vooral in Amerika is dit al lang zo de norm, in Europa begint dit stilaan ook op te komen. Al is dit wel eerder voor de rijkere gezinnen die dit kunnen betalen.

Vacatures

Er staan momenteel een overvloed aan vacatures voor kraamverzorgers online. Indien je er dus aan denkt om kraamverzorger te worden, kan je makkelijk een 1,5 jarige opleiding volgen waarbij je studeert én werkt en hierna al meteen begint als kraamverzorgster. Lijkt kraamverzorging na het lezen van dit artikel iets voor jou? Wacht dan niet om te solliciteren op vacature voor kraamverzorg!

Leave a Response